Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2020 19:21
Čas čtení 0:58
Martin Mičuda

Známe cenu nové Škody Enyaq iV. Levná zdaleka není

Známe cenu nové Škody Enyaq iV. Levná zdaleka není
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/media-room/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Elektrické SUV se stává nejdražším modelem značky Škoda.

Nečekali jsme dlouho, konkrétně jen dva dny, a automobilka Škoda nás informuje o prvních cenách své elektrické novinky. Jak se předpokládalo, zdaleka nejde o levnou záležitost. Překvapuje to však někoho, zejména v kontextu daného pohonu, výkonu a příslušné velikosti?

Doporučeno
Takto Mike Tyson likvidoval své soupeře: Podívej se na 10 brutálních knockoutů legendárního boxera Takto Mike Tyson likvidoval své soupeře: Podívej se na 10 brutálních knockoutů legendárního boxera 1. září 2020 16:46


Škodovka nám totiž ani nemusela ukázat své elektrické SUV, každý, kdo si spočítal dvě a dvě, věděl, že elektrická soustava daných parametrů v tak velkém autě se nebude prodávat levně. Realita je tedy taková, že základní cena nové Škody Enyaq iV na našem trhu je 1 059 900 korun (39 490 eur). Přesně tato částka svítí na oficiálních stránkách domácího zastoupení značky, jde přitom o verzi Enyaq iV 60.

enyaq cena
Zdroj: www.skoda-auto.sk

Enyaq iV 60 disponuje jedním elektromotorem na zadní nápravě, a to s výkonem 132 kW / 180 koní a 310 Nm. Baterie s kapacitou 62 kWh zaručí dojezd 390 kilometrů ve smyslu WLTP. Základní výbava je přitom velmi bohatá – full-LED světlomety, 19" disky, podpora 11 kW AC a 50 kW DC nabíjení, couvací kamera, bezklíčový vstup a startování, 2zónová klimatizace, 7 airbagů, multifunkční kožený volant, náladové osvětlení či asistent nouzového brzdění, držení v pruzích a čtení značek.

Druhá verze, která vstoupí v úvodu prodeje na trh, je Enyaq iV 80 s cenovkou od 1 189 900 korun. Opět jde o verzi s výhradně zadním pohonem, tentokrát ale elektromotor nabízí výkon 150 kW / 204 koní a 310 Nm. Akumulátory mají však až 82 kWh, což značí papírový dojezd 510 kilometrů. Oproti verzi 60 je součástí výbavy standardně adaptivní Matrix-LED světelná technika, 3zónová klimatizace, volič jízdních režimů, vyhřívaná sedadla a volant či chromové exteriérové ​​lišty.

Cenu exkluzivní úvodní edice Founders Edition je to ale 1 379 900 korun.

Domů
Sdílet
Diskuse