Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. září 2020 16:40
Čas čtení 0:46
Tímea Krauszová

Nejosamělejší slon na světě může po 35 letech v ZOO konečně zažít svobodu a divočinu

NEWS
Uložit Uložené

Kaavi žil v malém výběhu úplně sám osm let. Konečně si bude moci najít společnost a důstojné podmínky pro život.

Kaavan žil 35 let v pákistánské ZOO. Aktivisté za práva zvířat bojovali o jeho svobodu už léta, protože zoo Marghazar v hlavním městě země Islámábádu je známá otřesnými podmínkami pro zvířata. Zanedbávala je a Nejvyšší soud v květnu tohoto roku konečně nařídil, aby byla zoo natrvalo zavřena.

Kaavan prošel kompletní lékařskou prohlídkou a povolili mu návrat do divočiny. Pravděpodobně půjde do Kambodže, kde si bude moci najít společnost i lepší podmínky pro život, píše britský Guardian.

Najosamelejší slon na svete môže po 35 rokoch v ZOO konečne zažiť slobodu a divočinu
Zdroj: TASR/AP Photo/Anjum Naveed

Nejosamělejší slon na světě

Kaavan přišel o svou partnerku před 8 lety. Od té doby ho přezdívali nejosamělejším slonem na světě ao jeho příběhu mluvili nejen aktivisté, ale i umělci včetně zpěvačky Cher. Konečně ho převezou na místo, kde se mu bude moci žít lépe. Toto rozhodnutí přišlo však pozdě pro ostatní zvířata v zoo: dva lvi zemřeli během převozu poté, co v jejich výběhu zapálili pracovníci v zoo oheň. Chtěli je tak nahnat do provozních klecí.

Slon žil dosud úplně sám v malém výběhu. Lékařská prohlídka odhalila, že má nadváhu přestože ukazuje znaky podvýživy. Měl zničené i nehty a nohy, důvodem byl nevhodný výběh. Je však dostatečně silný na to, aby ho mohli přemístit a on mohl začít nový život.

Doporučeno
Pozadí 10 historických fotografií: Nejvyšší voják Hitlerovy armády nebo rodiče oplakávající smrt dítěte Pozadí 10 historických fotografií: Nejvyšší voják Hitlerovy armády nebo rodiče oplakávající smrt dítěte 6. září 2020 9:01
Domů
Sdílet
Diskuse