Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2020 15:22
Čas čtení 0:46
Daniel Kopejska

Oscara dostanou už jen filmy splňující kvóty na menšiny či LGBT+ komunitu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Od roku 2024 se na nejprestižnějších filmových cenách budou měnit pravidla.

Změny v kultuře pokračují a nyní se dotknou i filmového prostředí. Mění se pravidla pro filmy, které mají ambice být zahrnuty v oscarových nominacích. Filmy, které nesplní minimální požadavky na účast menšin nebudou mít šanci. Akademie přišla se čtyřmi standardy, ze kterých musí každý film splňovat minimálně dva. Informují o tom Novinky

První standard se týká hereckého obsazení. V hlavní roli, nebo ve významné vedlejší roli, musí být obsazen nejméně jeden Asiat, Hispánec, Afroameričan, indián, osoba ze středního východu, severní Afriky, Havajec nebo osoba z pacifických ostrovů. V celkovém hereckém obsazení všech ve filmu musí být 30 % z etnických menšin, LGBTQ+ komunity nebo z lidí s kognitivním či fyzickým postižením nebo špatně slyšící a úplně neslyšící.

Není ve filmu gay, lgbt+ nebo menšiny? Film nedostane Oskara
Zdroj: TASR/AP

Druhý standard je pro změnu pro vedoucí osoby. Minimálně dva vedoucí pracovníci musí být ženy nebo musí pocházet z etnické menšiny, LGBTQ+ komunity nebo musí jít o lidi s kognitivním či fyzickým postižením nebo špatně slyšící a neslyšící.  Vedoucí pracovník je například hlavní kameraman, režisér, střihač nebo producent.

Třetí standard se vztahuje na stážisty, ti také musí splňovat kritéria jako herci nebo vedoucí pracovníci. Čtvrtý standard se opět týká menšin, tentokrát jde o obsah menšin v PR týmu nebo v marketingovém týmu. 

Doporučeno
Vrcholný duchovní označil Covid-19 za boží trest za homosexualitu, nyní se jím sám nakazil Vrcholný duchovní označil Covid-19 za boží trest za homosexualitu, nyní se jím sám nakazil 7. září 2020 22:02
Domů
Sdílet
Diskuse