Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2020 17:41
Čas čtení 0:31
Viktor Kniš

Elon Musk přišel za 6 hodin o více než 16 miliard ze svého majetku. Hodnota akcií firmy Tesla se závratně propadla

NEWS
Uložit Uložené

Technologický magnát zaznamenal největší propad v historii indexu Bloomberg Billionaires.

Podnikatel Elon Musk zažil svůj nejhorší den na finančním akciovém trhu od začátku podnikání. Hodnota jeho majetku se za pár hodin propadla o více než 16 miliard dolarů poté, co začala výrazně klesat hodnota akcií společnosti Tesla, informuje Bloomberg. Elon Musk vlastní 20,8 % akcií společnosti Tesla. Je zároveň hlavním akcionářem soukromé společnosti SpaceX.

Obrovský propad zaznamenal i majitel společnosti Amazon. Hodnota majetku Jeffa Bezose klesla o necelých 8 miliard. Na druhou stranu, obzvláště se dařilo čínskému podnikateli jménem Zhong Shanshan, který podniká v oblasti balených vod. Přilepšil si o přibližně 30 miliard dolarů a stal se třetím nejbohatším mužem v Číně. 

Muskova ztráta a zisk Zhonga jsou rekordními otřesy, resp. pohyby směrem nahoru a dolů v historii indexu Bloomberg Billionaires. Samozřejmě, pokud nepočítáme revizi hodnoty podnikatelů po rozvodech nebo přerozdělování majetku při dědických řízeních.

Doporučeno
Fanoušci na mě házeli kelímky s pivem a nadávali, to mě zocelilo, říká brankář Le Giang Fanoušci na mě házeli kelímky s pivem a nadávali, to mě zocelilo, říká brankář Le Giang 8. září 2020 16:53
Domů
Sdílet
Diskuse