Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. září 2020 21:09
Čas čtení 1:14
Martin Mičuda

Nová éra Maserati začíná. Přivítej 630koňový supersport MC20 s V6 uprostřed vozidla

Nová éra Maserati začíná. Přivítej 630koňový supersport MC20 s V6 uprostřed vozidla
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.media.maserati.com/en-ww/releases/1588" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">maserati.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Kromě benzínové verze se nabídka časem rozšíří nejen o hybrid, ale i čistě elektrický derivát.

Automobilka Maserati poslední roky jakoby ztrácela dech, tedy minimálně co se ryze sportovních modelů týká. Už nějaký ten pátek však víme, že Italové pracují na zcela novém supersportu, který má nastartovat novou éru Maserati. Kvůli koronaviru odhalení přesunuli, takže očekávané MC20 poznáváme až teď.

Už na první pohled je jasné, že zcela nový počin zapadá vzhledově do portfolia značky, a to přesto, že s jinými modely nesdílí kromě loga žádné komponenty. MC20 neboli Maserati Corse 2020 má dveře otevírající se vzhůru a velmi moderní detaily. Navenek tak novinka vypadá velmi dynamicky, postrádá přitom designové výstřelky či rušivé prvky, které by rozbíjely hladké linie.

Nová éra Maserati začína. Privítaj 630-koňový superšport MC20 s V6-kou uprostred
Zdroj: www.media.maserati.com

Kokpit se nese ve velmi minimalistickém a jednoduchém duchu. Vše je orientované na řidiče, což značí, že to nejpodstatnější má blízko po ruce. Platí to zejména na středovém tunelu, který je potažen uhlíkovými vlákny a zahrnuje jen ty nejdůležitější ovladače.

Domů
Sdílet
Diskuse