Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2020 17:28
Čas čtení 0:44
Adam Novosad

Slovensko oficiálně zařadilo Česko mezi červené země, vyžadovat se bude negativní test nebo karanténa

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Slováci reagují na nárůst případů v naší zemi.

Od pátku 18. září zařadilo Slovensko Českou republiku na seznam červených rizikových zemí, a tak bude pro lidi přijíždějící z od nás zpět na Slovensko potřeba prokázat se negativním testem na Covid-19, který nebude starší než 72 hodin, nebo absolvovat domácí karanténu a pátý den podstoupit test.

Doporučeno
VIDEO: U pacientů s koronavirem vybuchl plicní ventilátor. Zdravotníci je museli rychle evakuovat VIDEO: U pacientů s koronavirem vybuchl plicní ventilátor. Zdravotníci je museli rychle evakuovat 13. září 2020 19:52

Na svém facebookovém profilu informoval o vývoji situace na zasedání slovenského Ústředního krizového štábu tajemník ministerstva zahraničí Martin Klus. Česko však do červené zóny nenásledovali Maďaři ani Rakušané, kteří prozatím zůstávají v zelené kategorii, ale slovenské ministerstvo do těchto zemí nedoporučuje cestovat. 

Výjimky z prokazování se testem a karantény však platí pro pendlery do 30 km od nejbližšího hraničního přechodu, studentů, pedagogů, výzkumníků, zdravotníků, zemědělce či sociálních pracovníků. Novinkou je rovněž možnost přijet na Slovensko s negativním testem na Covid-19 ne starším než 72 hodin a vyhnout se tak karanténě, která bude platit pro všechny země.

 

ONLINE INFO Z ÚSTREDNÉHO KRÍZOVÉHO ŠTÁBU: ČESKO SA VZHĽADOM NA VÁŽNY PANDEMICKY VÝVOJ STÁVA “ČERVENOU” KRAJINOU. RAKÚSKO...

Posted by Martin Klus on Monday, September 14, 2020

Klus upozorňuje, že Maďarsko i Rakousko přitom slovenská vláda může zařadit mezi červené země prakticky kdykoliv, a tak lidi varuje, aby se jim náhodou nepřekazily cestovatelské plány.

Domů
Sdílet
Diskuse