Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2020 16:33
Čas čtení 0:52
Vojtěch Vanda

Střelba vyděsila obyvatele Prahy 4. Opilý muž pálil z pistole mezi zaparkovanými auty

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Muže zpacifikovala městská policie.

Obyvatele Novodvorské ulice na Praze 4 vyděsila včera po půlnoci střelba. Na svědomí ji měl starší opilý muž, který se nábal vytáhnout pistoli mezi zaparkovanými vozidly. Muže musela zpacifikovat městská policie, která jej následně předala státním kolegům. U opilého střelce našla totiž ještě další zbraně.

Doporučeno
Kolik berou Ovčáček nebo hradní kancléř Mynář? Hrad uveřejnil platy vysokých úředníků Kolik berou Ovčáček nebo hradní kancléř Mynář? Hrad uveřejnil platy vysokých úředníků 15. září 2020 11:04

Nerozvážnost opilého třiašedesátiletého muže jej může stát minimálně tučnou pokutu. Včera se totiž někdy kolem půlnoci rozhodl, že vytáhne svou pistoli a bude střílet mezi auty v ulici Novodvorská na Praze 4. Střelce, oblečeného do zeleného kabátu, nahlásili místní obyvatelé městským strážníkům, ať zamezí jeho střelbě předtím, než někomu ublíží nebo minimálně poškodí auto.

Než ale hlídka dorazila na místo, muž hrál mrtvého brouka„Když hlídky dorazily na místo, muž odpovídající popisu seděl na místě spolujezdce v osobním vozidle s otevřenými dveřmi,“ uvedla mluvčí pražských městských strážníků Irena Seifertová. Hlídka se rozhodla prohledat muži automobil, kde našla menší zbraňový arsenál. 

„Při osobní prohlídce na přítomnost zbraně strážníci u muže našli revolver typu Flobert, jeden otevírací nůž a dva multifunkční nože Victorinox velikosti 5 a 9 centimetrů. Na zadním sedadle byla v tašce uložena vzduchovka,“ doplnila mluvčí potenciálně nebezpečnou výbavu opilce.

Doporučeno
Žena bez šatů bloudila Brnem. Trestám se za prohřešky vůči Bohu, řekla strážníkům Žena bez šatů bloudila Brnem. Trestám se za prohřešky vůči Bohu, řekla strážníkům 15. září 2020 12:04

Strážníkům se pravděpodobně nezdálo ani mužovo chování, proto jej následně podrobili  dechové zkoušce, která vykázala požití alkoholu. Postarší muž měl v krvi 1,84 promile alkoholu. Vzhledem k vážnosti incidentu jej proto k dalšímu šetření strážníci předali státní policii.

Domů
Sdílet
Diskuse