Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2020 18:36
Čas čtení 0:40
Ondřej Jarůšek

V Praze za 24 hodin přibylo rekordních 372 nakažených. V září u nás zemřelo přes 50 lidí s covidem-19

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Byl překonán pondělní rekord.

Během posledních 24 hodin bylo v Praze potvrzeno 372 případů nákazy novým typem koronaviru SARS-CoV-2. Byl tak překonán pondělní rekord, a to o více než 80 případů. Právě v hlavním městě je aktuálně epidemiologická situace nejvážnější. Podle aktuálních dat ministerstva zdravotnictví se v Praze nachází 153,9 nakažených na 100 tisíc obyvatel.

Kvůli situaci v hlavním městě se Nizozemsko rozhodlo dnes označit Prahu za rizikovou. Cestující z Prahy budou muset po vstupu do Nizozemí nastoupit do desetidenní karantény, a to i v případě, že na nemoc covid-19 budou mít negativní test.

V celém Česku během dneška přibylo 968 potvrzených případů. Celkový počet potvrzených případů nákazy od počátku pandemie tak vzrostl na přibližně 40 tisíc. 1 036 identifikovaných případů nákazy přibylo včera, kdy bylo provedeno přes 15 tisíc laboratorních testů.

Doporučeno
Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) 13. září 2020 8:00

Ministerstvo zdravotnictví dále informuje, že od začátku týdne u nás v souvislosti s novým druhem koronaviru zemřelo 11 lidí. Během září nemoci covid-19 podlehlo už 51 osob. Celkový počet obětí se tak vyšplhal na aktuálních 476.

Dalších 333 osob je v současnosti hospitalizováno, z toho 78 pacientů se nachází ve vážném stavu. Na druhou stranu 22 526 lidí se z koronaviru úspěšně vyléčilo.

Domů
Sdílet
Diskuse