Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2020 17:43
Čas čtení 0:42
Tereza Šnajdrová

Pro miliardový jackpot si výherce přišel jen pár hodin před koncem lhůty

NEWS
Uložit Uložené

Příběh jako z filmu se odehrál ve Skotsku, kde jeden šťastlivec díky dobře zvoleným číslům vyhrál necelé dvě miliardy korun. Ihned po výhře se po něm ale slehla zem.

V březnu tohoto roku se štěstí usmálo na jednoho z obyvatel skotského hrabství Ayrshire, který díky dobře zvoleným číslům vyhrál jackpot 57 milionů liber (v přepočtu asi 1,6 miliardy korun). Ihned po výhře se po něm však slehla zem. I přes opětovné výzvy společnosti Camelot, která tuto loterii provozuje, se nikdo o pohádkové jmění nehlásil. Podle zpravodaje BBC News nový miliardář pouze pár hodin před propadnutím výhry sebral odvahu a přišel si své bohatství vyzvednout.

Doporučeno
Muž si rozdělil 22milionovou výhru v loterii s kamarádem, protože mu to slíbil před téměř 30 lety Muž si rozdělil 22milionovou výhru v loterii s kamarádem, protože mu to slíbil před téměř 30 lety 24. července 2020 22:19

Můžeme potvrdit, že se výherce přihlásil. Momentálně celou situaci ověřujeme a připravujeme transakci. Jakmile bude částka vyplacena, poskytneme další informace,“ uvedla bez dalších detailů mluvčí společnosti Camelot, která danou loterii provozuje. To že se výherce okamžitě po slosování stáhne není ničím neobvyklým. U podobně vysokých výher je častým jevem, že se s nimi výherce musí nejdříve psychicky vyrovnat.

Díky výhře se sázkař takřka přes noc ocitl v žebříčku nejbohatších Britů. Podobným bohatstvím se může chlubit například herec Daniel Radcliffe, který se proslavil díky roli Harryho Pottera ve stejnojmenném filmu. Pokud by podobná situace nastala v České republice, dostal by se výherce dokonce mezi 100 nejbohatších lidí v zemi.

Domů
Sdílet
Diskuse