Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2020 19:55
Čas čtení 1:24
Ondřej Jarůšek

Yzomandias, Nik Tendo a další čeští rapeři se bouří proti zákazu vnitřních akcí. Sensey a Dorian plánují v Praze demonstraci

HUDBA KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Jak reaguje česká rapová scéna na nová vládní opatření?

Aktualizace 17.9. – 10:45: Původní verze nadpisu článku mohla na čtenáře působit dojmem, že na organizaci chystané demonstrace se podílí i Yzomandias, což není pravda. Nadpis byl proto upraven. Za nesprávnou formulaci se našim čtenářům omlouváme.

Ministerstvo zdravotnictví ve středu oznámilo nová opatření, kterými chce zakročit proti šířícímu se koronaviru. V pátek 18. září od 18:00 tak začíná platit zákaz vnitřních akcí pro více než 10 stojících osob, výjimku tvoří pouze výstavy, trhy nebo podobné akce. 

Rezort tímto způsobem reaguje na rekordní denní přírůstky nákazy novým typem koronaviru SARS-CoV-2, které Česká republika v posledních týdnech zažívá. Dle údajů ministerstva zdravotnictví se nákaza nyní oproti jaru šíří hlavně mezi mladými lidmi do 29 let, kteří navštěvují například právě noční kluby.

Doporučeno
Striptérka Syybila: Vydělávám jako někdo, kdo je 20 let ve firmě. OnlyFans mi platí nájem (Rozhovor) Striptérka Syybila: Vydělávám jako někdo, kdo je 20 let ve firmě. OnlyFans mi platí nájem (Rozhovor) 16. září 2020 16:54

Proti tomuto kroku vlády, respektive ministerstva zdravotnictví, se už stihlo ostře vyjádřit hned několik domácích raperů, kterým nová opatření pochopitelně zasáhnou do chystaných akcí a koncertů. Sensey a Dorian už informují o chystané demonstraci, jejímž smyslem je se proti novým pravidlům postavit. Proběhnout má 27.9. od 17:00. V plánu je pochod z Václavského náměstí na Stalin.

Proti oznámeným opatřením ministerstva zdravotnictví se vyhradil dále například Skinny Barber, Nik Tendo, MC Gey nebo Yzomandias„Pod tenhle příspěvek můžete v komentářích vyjádřit veškerou svojí nenávist a zlobu. Směle do toho,“ napsal Yzomandias ke svém nejnovějšímu postu, který informuje o zákazu vnitřních akcí pro stojící návštěvníky.

Svým pohledem na věc přispěl i Refew. „Můj subjektivní názor na vládu je, že nezvládá svoji funkci. Jsem si vědom skutečnýho nebezpečí, ale stejně tak bychom měli mít strach o všechny členy zábavního průmyslu Já třeba na ulici neskončím, ale jedno mi to není. Pokud se mnou nesouhlasíš, nic se neděje. Jen dávám na vědomí lidem, co to viděj stejně jako já, že se 27.9. v 17:00 sejdem na Václaváku a společně půjdeme na Stalin. Někdo se už musí ozvat. Jsme připravený dodržovat pravidla a respektovat nařízení, jen to musí dávat smysl,“ napsal na svém Instagramu.

James Cole své fanoušky informoval o tom, že jeho chystaný sobotní křest desky alba M.R.D. a zároveň release party nového alba G.O.A.T. se rušit nebude a proběhne venku před pražským klubem Storm.

Článek budeme o vyjádření dalších raperů průběžně aktualizovat

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Refew (@refewblackcock),

Domů
Sdílet
Diskuse