Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2020 15:54
Čas čtení 1:03
Martin Mičuda

BMW překvapuje. Na trh přináší sportovní verzi 128ti s předním pohonem a 265 koňmi

BMW překvapuje. Na trh přináší sportovní verzi 128ti s předním pohonem a 265 koňmi
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0316888EN/off-to-the-“green-hell”:-the-new-bmw-128ti-compact-sports-car-completes-its-final-test-laps-at-the-nuerburgring" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bmwgroup.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Kromě sportovní verze M135 xDrive BMW překvapivě nabídne i sportovní přednokolku.

S příchodem nové generace řady 1 BMW prokopali koncepci pohonu – dosavadní primárně zadní pohon (a volitelný xDrive) nahradili výhradně předním pohonem s možností volby pohonu všech čtyř kol. To pochopitelně pobouřilo zejména puristy, protože kromě absence šestiválců ztratila jednotka i pověstný fun fuctor související s pohonem výhradně zadní nápravy.

Aktuálně se dozvídáme, že se BMW chystá zaútočit v segmentu kompaktních hot-hatchů s předním pohonem. Automobilka totiž testuje zcela novou variantu 128ti (Turismo Internazionale), která se zařadí pod vrcholné M135 xDrive. Jak naznačuje samotný název, nepůjde o verzi s pohonem všech kol, právě naopak, bude to ostře střižený hatchback s pohonem předních kol.

Zpět
Sdílet
Diskuse