Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
20. září 2020 14:00
Čas čtení 8:28
Ondřej Jarůšek

10 hororových zranění v MMA: Podívej se, jakou bolest profesionální bojovníci dokáží vydržet

SPORT UFC
Uložit Uložené

Přinášíme ti výběr deseti děsivých zranění ze smíšených bojových umění.

MMA je tvrdý sport, který rozhodně není pro každého, alespoň tedy na vrcholové úrovni. Profesionální bojovníci podstupují dlouhé a náročné přípravy, musí snášet někdy drastické hubnutí a mnohdy se v kleci vystavují riziku vážných zranění.

V minulosti jsme se podívali na 10 hrozivých zranění, které fanoušci během let mohli vidět, a dnes na tento článek navážeme dalším výběrem. Podíváme se na novější případy, ale zabrousíme i do minulosti a navštívíme při tom různé známé organizace.

Na jedno je však třeba předem upozornit. Následující řádky rozhodně nejsou vhodné pro slabší povahy.

Doporučeno
Brutální začátky UFC: Šílené knockouty, obrovské váhové rozdíly a takřka žádná pravidla Brutální začátky UFC: Šílené knockouty, obrovské váhové rozdíly a takřka žádná pravidla 8. července 2020 11:03

 Albert Gonzales vs. Tyson Miller (zlomená holenní a lýtková kost)

Začneme pěkně zostra, a sice zraněním, které by s klidem mohlo pro nejednoho MMA zápasníka představovat konec kariéry. Konkrétně se podíváme na zlomeninu holenní a lýtkové kosti, kterou utrpěl Albert Gonzales ve svém premiérovém zápase pod hlavičkou Bellatoru. Při svém debutu v této americké organizaci se střetl Tysonem Millerem, zápas však skončil poměrně záhy.

V prvním kolem vyslal Gonzales směrem ke svému soupeři low-kick, nicméně o Millerovu nohu si nešťastně zlomil tu vlastní. I přesto však Gonzales může mluvit v jistém smyslu o štěstí. Zápas sice prohrál a čekalo ho dlouhé zotavování, ale od slavné organizace dostal další šanci v podobě několikazápasového kontraktu, a tak zbývá už jen doufat, že příští boj se mu povede o něco lépe.

Hrozivé zranění tohoto druhu však už fanoušci mohli vidět už dříve. Takřka identickým způsobem si totiž lýtkovou i holenní kost jedním kopem zlomil i Anderson Silva, legendární bojovník UFC. Stalo se tak koncem roku 2013 při odvetě s Chrisem Weidmanem. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

So, you want to be a fighter..? #Bellator226

Příspěvek sdílený Bellator MMA (@bellatormma),

Matt Mitrione vs. Travis Browne (nateklé oko a vykloubené rameno)

Dvě hrozivá zranění v jednom zápase jsou spíše raritou, i takové příhody se však bohužel stávají. Vyprávět o tom může kupříkladu americký bojovník Matt Mitrione, který se v lednu (január) roku 2016 utkal s těžkotonážním borcem Travisem Brownem. Ten trefil Mitrioneho nad pravé oko, které mu začalo okamžitě natékat. Koncem zápasu už mělo velikost přibližně golfového míčku.

To ale není jediné poranění, které Matt Mitrione v zápasu utrpěl. Jak totiž ukázala jedna pozápasová fotka, zápasník si při boji nepříjemně poranil rameno. Na snímku níže je vidět nepřirozeně vystupující kost. Podle všeho se mělo jednat o následek vykloubeného ramene.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 88845 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak jedné bojovnici během zápasu „explodovalo ucho“
  • Jaké zranění má společné hvězda UFC a mladý slovenský bojovník
  • Jak vypadá možná nejhorší tržná rána v historii MMA
  • Který zápasník UFC vyhrál zápas i se zlomeninou
Zpět
Sdílet
Diskuse