Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. září 2020 14:22
Čas čtení 0:42
Tereza Šnajdrová

Adam Vojtěch by mohl být novým generálním ředitelem VZP

NEWS ADAM VOJTĚCH
Uložit Uložené

Jen pár hodin po rezignaci bývalého ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha se začalo jednat o tom, že by mohl nahradit generálního ředitele Všeobecné zdravotní pojišťovny Zdeňka Kabátka.

V pondělí ráno oznámil bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch rezignaci a hned o pár hodin později se na webu deníku E15 objevila informace ohledně jeho nového postu. Dle dostupných informací probíhá jednání o tom, že by Adam Vojtěch mohl ve funkci nahradit současného generálního ředitele Všeobecné zdravotní pojišťovny Zdeňka Kabátka.

Doporučeno
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch rezignoval Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch rezignoval 21. září 2020 8:31

Ačkoliv opozice žádala odvolání Vojtěcha z jeho funkce již delší dobu, rezignace přišla v pondělí ráno, a to přímo z úst bývalého ministra zdravotnictví. „Na ministerstvo zdravotnictví jsem přišel s tím, abych prosadil určité změny. Epidemie koronavirus mi to neumožnila. Snažil jsem se udělat vše tak, aby se zdravotnictví posunulo dopředu. Funkci ministra zdravotnictví jsem dělal srdcem a ze všech sil,“ oznámil na tiskové konferenci Adam Vojtěch. 

Doporučeno
Novým ministrem zdravotnictví bude Roman Prymula Novým ministrem zdravotnictví bude Roman Prymula 21. září 2020 11:30

Nyní se objevují informace, že Vojtěcha k odchodu vyzval sám premiér Andrej Babiš. „V pátek dostal Vojtěch od Babiše slib, že půjde vést VZP,“ prozradil představitel společnosti, jež je dodavatelem VZP.  Mluvčí pojišťovny na to však reagoval slovy, že takovou informací Všeobecná zdravotní pojišťovna v tuto chvíli nedisponuje. Ministerstvo zdravotnictví ani sám Adam Vojtěch se k otázkám týkajícím se funkce generálního ředitele VZP zatím nijak nevyjádřili.

Domů
Sdílet
Diskuse