Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. září 2020 13:23
Čas čtení 2:31
Daniel Kopejska

O osudu soutěžících v pořadu MasterChef rozhodovaly celebrity a chaos v kuchyni

ZAJÍMAVOSTI KAPITÁN DEMO
Uložit Uložené

V úterý byl odvysílán 30. díl milované kuchařské show MasterChef. Soutěžící se poprali s vařením v zajeté restauraci U Matěje a prezentovali tříchodové menu šestici celebrit.

Ve třicátém díle kulinářské soutěže MasterChef čekal zbývající šestici soutěžících nelehký úkol. Museli vařit v restauraci U Matěje, kterou založil v roce 2019 porotce Jan Punčochář. Ten ovšem ještě netušil, jakou paseku mu šestice v kuchyni nadělá.

Šestice byla již tradičně rozdělena na modrý a červený tým. Kapitánem červených se stal Roman a do své skupiny si vzal Pavla a Ivku. Role modrého kapitána se zhostil Pepa a naverboval Chili a Pavlínu. Boj o titul MasterChefa a půl milionu korun pokračoval dílem plným chaosu a zmatku.

Doporučeno
Tvoje tvář má známý hlas: Erika Stárková v roli Nicki Minaj rapovala stejně dobře jako originál Tvoje tvář má známý hlas: Erika Stárková v roli Nicki Minaj rapovala stejně dobře jako originál 21. září 2020 12:11

První výzva

V první výzvě dostali soutěžící za úkol obsloužit hosty restaurace v obědové špičce. Nikdo z přítomných však neměl s prací v kuchyni zkušenosti a tudíž vše začínalo katastrofálně, lidé čekali na jídlo dlouho a v několika případech ho i vraceli s různými kazy.

Například Chili spálila řízek nebo celý červený tým pokazil studené noky. Místo běžných počtů hostů, kterých se přes obědy protočí v restauraci 300-400, soutěžící obsluhovali jen 40. Pouze modrý tým musel kvůli chybě vyhodit 8 jídel a červený tým jednoho hosta vůbec neobsloužil

Výzva v restauraci U Matěje

Zdá se, že soutěžící dost plavou. Který tým je podle vás zatím lepší? :)

Zveřejnil(a) MasterChef Česko dne Úterý 22. září 2020

Nakonec však rozhodl počet vyhozených jídel a z výhry se tak mohl radovat tým červených, který dostal výhodu do druhé výzvy. Roman si totiž jako kapitán mohl vybrat suroviny na vaření, kdežto druhý tým si musel vystačit s tím, co si Roman nevybral.

Druhá výzva

V druhé výzvě se soutěžící přesunuli do menší části restaurace, které se říká Stůl Jana Punčocháře. Zde se totiž nepodávají pouze česká jídla a byla to tak předzvěst netradičních surovin. Červený tým si vybral práci s pstruhem, srnčím hřbetem a k dezertu čokoládu. Na modrý tým tak zbyl mořský jazyk, křepelka a sýr mont d'or.

Z těchto surovin musely oba týmy připravit 6 porcí pro hosty a jednu pro porotce. Začátek byl také velmi zmatečný a Roman se zasekl na vykosťování pstruha. Porotce Přemek mu za to nezapomněl pořádně vynadat, protože už prý v castingu před soutěží prošli soutěžící testem vykosťování. Stejně tak Pavlína měla problémy s křepelkou.

Na dezert červeného týmu se vrhla expertka Iva. Ta se v soutěži už dříve předvedla svým uměním s dezerty. Byla tak separovaná od Romana s Pavlem, kteří se starali o hlavní jídlo a místy opravdu v kuchyni beznadějně plavali. Porotci už typickým způsobem tvořili zmatek.

Červený tým nakonec udělal jako předkrm pstruha s rybí majonézou a vinaigrette, jako hlavní chod srnčí hřbet s marinovanou řervenou čepou, emulzí bylinek a demi-glace omáčkou. Jako dezert koňakový dortík s čokoládovou pěnou a omáčkou z lesních plodů. Problém byl s masem u hlavního chodu, podle porotců bylo přepečené.

Modrý tým zvolil jako předkrm mořský jazyk s gazpachem a ančovičkovou majonézou. Hlavní chod byla křepelka na dva způsoby (pečená prsa a konfitované stehno) s dýňovým pyré. Dezert byl lahodný sýr Vacherin Mont d´Or se sušeným ovocem a k tomu chléb s oříšky a pečeným fenyklem. Největší pochvalu si odnesl právě chléb.

Porota

O osudu soutěžících pro tentokrát nerozhodovali tři porotci, ale na pomoc si pozvali šest známých osobností. Tomáš Břínek alias TMBK, autor Deníčku moderního fotra Dominik Landsman, talentovaná Berenika Kohoutová, herečka Michaela Tomešová, Lena Brauner a na závěr Kapitán Demo. Ten svým jazykem, který nazývá šlechtic, degustoval jídla a nezapomínal je po svém komentovat.

Před námi je tříchodové menu. Tady je malá ukázka jednoho hosta. Víte, kdo budou ti další?

Zveřejnil(a) MasterChef Česko dne Úterý 22. září 2020

Šestice porotců po ochutnání všech jídel rozhodla. Čtyři hlasovali pro tým modrých a dva pro tým červených. Do další vyřazovací výzvy budou tak mít členové modrého týmu výhodu, výzva bude ale pro všechny soutěžící a měla by konečně vyselektovat finální pětku soutěžících o titul MasterChefa. To samozřejmě zlostně komentovala Pavlína, která se dle jejích slov celý den snažila a stejně bude součástí vyřazovací části.

Domů
Sdílet
Diskuse