Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. září 2020 20:48
Čas čtení 1:17
Martin Mičuda

3 motory, dojezd 840 km, stovka pod 2,1 sekundy a maximálka 320 km/h. Tesla Model S Plaid přijde za rok

3 motory, dojezd 840 km, stovka pod 2,1 sekundy a maximálka 320 km/h. Tesla Model S Plaid přijde za rok
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.tesla.com/cs_CZ/presskit?redirect=no" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">tesla.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Nejostřejší verze Modelu S je realitou, k zákazníkům se ale dostane nejdříve za rok.

Tesla si už loni na veřejnosti pohrávala s myšlenkou, že představí vylepšený Model S, kterým zacílí spíše na sportovní notu. Tyto hlasy sílily zejména v době, kdy Porsche představilo svůj Taycan, nakonec se ale ukázalo, že Tesla se tak trochu stáhla. Model 3 Plaid však automobilka nezatratila, akorát si představení nechala na později. Ten čas nastal právě teď.

Sice se předpokládalo, že varianta Plaid bude opticky vypadat jinak, ale jak se ukazuje, sériové provedení je po designové stránce identické s již několik let starými klasickými modely S. Není ale vyloučeno, že v době příchodu na trh se přece jen změny objeví (širší rozchod kol či zadní křídlo). Platí to i o interiéru, který přítomnost nejvrcholnější varianty očividně nedává na zřetel. Co se však změnilo, je technika pod kapotou, protože ta prošla značným vylepšením. 

tesla model S plaid
Zdroj: www.tesla.com
Domů
Sdílet
Diskuse