Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. září 2020 15:37
Čas čtení 2:25
Dominik Vetrák

Vyzkoušeli jsme xCloud, hraní AAA her na mobilu. Microsoft a jejich Game Pass jsou videoherním Netflixem

TECH
Uložit Uložené

Služba cloudového hraní od Microsoftu se podařila na jedničku.

Od 15. září 2020 poskytuje Microsoft cloudové hry. Project xCloud se bez jakéhokoliv navyšování ceny za Game Pass Ultimate stal její součástí. Pokud si tedy službu předplácíš, můžeš hrát hry na mobilech a tabletech zcela zdarma.

Stačí ti Game Pass Ultimate, smartphone se systémem Android, ovladač z Xbox One, PS4 či od dalších podporovaných firem. Potřebovat budeš ještě nástavec na ovladač a připojení k internetu. Všechny potřebné informace najdeš zde.

Doporučeno
Úspěšné Audi Q5 přichází poprvé i jako stylové SUV-kupé s dodatkem Sportback Úspěšné Audi Q5 přichází poprvé i jako stylové SUV-kupé s dodatkem Sportback 27. září 2020 8:18

Microsoft doporučuje, aby tvůj wi-fi router podporoval 5GHz frekvenci. Na 2,4GHz frekvenci to může více lagovat. Zažil jsem to i já, a tak jsem přesedlal na mobilní data. Za hodinu hraní spotřebuješ asi 2 gigabajty dat, což se rovná streamování videí ve vysoké kvalitě. Pokud ale plánuješ hrát častěji, určitě si pořiď lepší modem.

Rozlišení je nastaveno na 720p, což ale úplně stačí, protože se díváš na malou obrazovku telefonu. I proto nedoporučujeme hrát hry, v nichž je mnoho textu a nenabízejí zapnuté titulky s velkými písmeny.

Domů
Sdílet
Diskuse