Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. září 2020 12:55
Čas čtení 2:09
Vojtěch Vanda

Novotný i po výrocích o smrti Zemana a Babiše zůstává v ODS. Co jsem předvedl, bylo daleko za hranou, přiznal

OSOBNOSTI ODS PAVEL NOVOTNÝ PETR FIALA
Uložit Uložené

Řeporyjský starosta má po „koberečku“ u stranického šéfa Petra Fialy. Evidentně dostal vyčiněno, což rozebral se sledujícími na svém Facebooku.

Kontroverzí se to kolem Pavla Novotného jen hemží. Nyní to ale vypadá, že sám cítí, že se se svými výroky dostal za hranu akceptovatelného. A to v momentě, kdy musel vysvětlovat svůj poslední kontroverzní výrok předsedovi ODS Petru Fialovi, který je jeho stranickým šéfem. Novotný totiž nedávno prohlásil, že je smrt premiéra Andreje Babiše a prezidenta Miloše Zemana v zájmu státu.

Doporučeno
Smrt Babiše a Zemana je v zájmu státu, říká Pavel Novotný Smrt Babiše a Zemana je v zájmu státu, říká Pavel Novotný 9. září 2020 12:59

Výše zmíněný výrok prohlásil Novotný v podcastu Insider. Ve skoro hodinu a čtvrt dlouhém rozhovoru prohlásil velice kontroverzní stanovisko, o kterém jsme tě už informovali zde„V zájmu České republiky je, aby Babiš prostě zmizel, umřel a aby Zeman taky umřel a odešel do věčných lovišť a abych já byl poslanec. Já vím, že to zní strašně, ale je to v zájmu České republiky,“ zmínil se moderátorům řeporyjský starosta.

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat, což jsme obecně u Novotného zvyklí. V této situaci se však ozval i jeho stranický předseda Petr Fiala, pro nějž byl výrok evidentně hodně za hranou, a chtěl si s Novotným osobně popovídat. O bývalém bulvárním novináři je známo, že k předsedovi ODS chová velký respekt.

Doporučeno
Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) 13. září 2020 8:00

Například, když v květnu tohoto roku Novotný ohlásil, že by rád kandidoval do Poslanecké sněmovny, Fiala uvedl, že by to možné bylo. Avšak za předpokladu, že se řeporyjský rodák zprostí vulgarit, což se Novotný vzápětí snažil plnit.

Každopádně výrok o smrti nejvyšších českých zákonodárců bylo pravděpodobně příliš i pro Fialovu trpělivost. Novotný se dnes proto kál na sociálních sítích. Jak na Facebook tak na Twitter napsal omluvné posty.

 „Sešli jsme se s Petrem Fialou. A řekli si mnohé. To podstatné, co zaznělo z mé strany: To, co jsem předvedl, bylo daleko za hranou akceptovatelného. Bylo to nepřijatelné,“ napsal. „Udělám maximum pro to, aby Petr nelitoval toho, že jsem po našem setkání stále členem ODS,“ slíbil. To, že Novotný zůstal členem strany tak potvrzuje, že je pro ni nadále důležitým, ač kontroverzním článkem.

Doporučeno
Pavel Novotný figuruje v článku deníku The New York Times. Přední strana, pochválil se Pavel Novotný figuruje v článku deníku The New York Times. Přední strana, pochválil se 22. září 2020 18:20

Jsem výrazná tvář, která mé v Praze elektorát. Potřebují mě, řekl Novotný

REFRESHER se nedávno se starostou městské části Praha-Řeporyje sešel v jeho kanceláři. Tehdy jsme se jej ptali na důvod, proč jej vlastně ještě nevyhodili„Drží si mě, protože jsem, bohužel, tak strašně výrazná tvář té strany, která zároveň v Praze má elektorát, že mě ta strana prostě potřebuje,“ odpověděl.

Přiznal, že vztah mezi ním a ODS, je oboustranně velmi těžký. „Strana za to nemůže, já jsem se choval nestandardně na stranické poměry a taky vidím, co si můžu dovolit. Myslím, že jsem právě našel hranu. Ale ještě se té straně vyplácím, kdybych se jí nevyplácel, tak mě vyhodí,“ spočítal si Novotný. 

Doporučeno
Novotný vzbudil s dopisem Číně rozruch i ve světě. Tenhle starosta má koule, komentovali jej na tchajwanském Redditu Novotný vzbudil s dopisem Číně rozruch i ve světě. Tenhle starosta má koule, komentovali jej na tchajwanském Redditu 1. září 2020 15:53

„Až odejdu z ODS v tichosti, tak to bude proto, že strana řekla, že je čas. Já se tomu pokusím předejít. Ale je to právě ten důvod. Je to v tom, že já jsem tak strašně výraznej. Je to v tom, o čem jsem mluvil na kongresu, že máme problém se prodat. Myslím, že děláme dobrou práci,“ zakončil svou úvahu v rozhovoru, který si můžeš přečíst zde

Domů
Sdílet
Diskuse