Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. září 2020 14:38
Čas čtení 0:26
Adam Smeták

Prymula: Nouzový stav začne platit od pondělí

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví na tiskové konferenci prozradil svůj záměr od pondělí vyhlásit nouzový stav. Odsouhlasit jej bude muset Sněmova ve středu.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula uvedl, že ve středu požádá vládu o vyhlášení nouzového stavu. Ten by měl začít platit od pondělí. Zároveň spolu s ministrem školství Robertem Plagou představil další opatření na školách.

Nové restrikce budou podle obou ministrů zaměřeny na školství a volnočasové aktivity. Cílem je co nejvíce zmírnit možné ekonomické dopady. Opatření se budou aplikovat v návaznosti na vývoj situace v jednotlivých regionech a platná budou vždy na dobu 14 dnů. 

Přehled výskytu laboratorně prokázaného onemocnění COVID‑19 podle regionu
Přehled výskytu laboratorně prokázaného onemocnění COVID‑19 podle regionu Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Restrikce začnou platit spolu s nouzovým stavem. Detaily budou zveřejněny ve středu. Podle ministra školství se opatření nedotkne přítomnosti dětí v mateřských školách a na základních školách. Ministr zdravotnictví přislíbil, že opatření budou výrazně mírnější než během první vlny na jaře. 

Doporučeno
Rumunský starosta vyhrál volby dva týdny po své smrti na koronavirus Rumunský starosta vyhrál volby dva týdny po své smrti na koronavirus 29. září 2020 11:39
Domů
Sdílet
Diskuse