Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. října 2020 15:18
Čas čtení 0:43
Tereza Šnajdrová

Vondra vulgárně počastoval Slovince. Europoslanci v otevřeném dopise označili jeho chování za nízké a hrubé

NEWS SLOVINSKO
Uložit Uložené

Ve středu se uskutečnil osudný zápas Midtjyllandu s pražskou Slavií, po kterém politik Alexandr Vondra nedokázal udržet své emoce na uzdě.

Ve středu se odehrál dlouho očekávaný fotbalový zápas pražské Slavie, proti které nastoupil dánský tým Midtjylland. Slovinský rozhodčí Damir Skomina dal na radu videorozhodčích opakovat původně neproměněnou penaltu domácích, kvůli čemuž se vysněný postup do Ligy mistrů Slavii rozplynul jako pára nad hrncem. To rozčílilo europoslance Alexandra Vondru, který na svém Twitteru Slovince nazval „oportunistickými svin*mi.

Doporučeno
Slavia končí v Lize mistrů po prohře 1:4 a sporné penaltě Slavia končí v Lize mistrů po prohře 1:4 a sporné penaltě 1. října 2020 12:15

Reakce Slovinců na sebe nenechala dlouho čekat, a jak informoval bývalý poslanec Evropského parlamentu Pavel Telička, v pátek odpoledne přišla odpověď slovinských europoslanců. V té se píše, že Evropská unie slouží jako mírový projekt a je smutné sledovat prohru, po které se země zasypou nadávkami a urážkami místo toho, aby si potřásly rukou.

Slovinci zároveň uvedli, že toto označení je nijak neuráží, neboť ho považují za nízké a hrubé. Zároveň však poukazují na to, že jediní, koho politik urazil, je český lid. Podle slov europoslanců by se Češi, které znají, za toto chování styděli a očekávají, že se Alexandr Vondra náležitě omluví za zbytečné šíření nenávistného chování.

Domů
Sdílet
Diskuse