Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. října 2020 8:31
Čas čtení 4:24
Matej Krajčovič

Umelci poslali Matovičovi otvorený list: Začnite nás konečne počúvať, desaťtisíce ľudí stoja na pokraji existencie

NEWS
Uložit Uložené

Hudobníci a herci sa cítia aktuálnymi obmedzeniami, kedy na hromadné podujatia môže len 50 ľudí, výrazne dotknutí.

Aktuálne opatrenia proti šíreniu koronavírusu u nás prakticky znemožnili organizovanie väčších hromadných podujatí. Na koncertoch, v divadlách a pri športe totiž platí limit 50 osôb, do ktorého sa započítavajú ako návštevníci z radov verejnosti, tak aj samotní účinkujúci. 

Viacerí športovci a predstavitelia kultúry takéto obmedzenia považujú za likvidačné a čoraz častejšie sa pridávajú k rôznym formám protestov. Upozorňujú, že prichádzajú o akýkoľvek príjem.

„Možno stále neviete, ale podľa oficiálnej štatistiky pracuje na Slovensku v kultúrnom a kreatívnom priemysle 220 000 občanov, čo je približne 9% pracujúcich. Z nich približne jedna tretina má v posledných siedmich mesiacoch pokles práce o viac ako 80%, niektoré odvetvia až 90%,“ píšu v otvorenom liste premiérovi.  

Doporučeno
Odložení nové bondovky bylo posledním hřebíkem do rakve druhé největší sítě kin na světě, zvažuje zavírání provozoven Odložení nové bondovky bylo posledním hřebíkem do rakve druhé největší sítě kin na světě, zvažuje zavírání provozoven 4. října 2020 19:24

Igor Matovič v sobotu argumentoval, že na hercov, hudobníkov aj zvyšok personálu, ktorí takéto podujatia zabezpečuje, sa vzťahuje štátna pomoc firmám a živnostníkom, vďaka ktorej môžu získať mesačný príspevok 540 eur, ak im tržby oproti minulému roku poklesli o určité percento.

Domů
Sdílet
Diskuse