Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. října 2020 11:02
Čas čtení 0:55
Martin Mičuda

Bentley predstavilo športovú verziu pompéznej limuzíny Flying Spur

Bentley predstavilo športovú verziu pompéznej limuzíny Flying Spur
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.bentleymedia.com/en/newsitem/1149-flying-spur-ready-to-soar-with-v8-power" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bentleymedia.com</a>
TECH
Uložit Uložené

K sprvoti predstavenému Flying Spur W12 sa pridružuje variant s osemvalcom.

Pred rokom nám automobilka Bentley predstavila úplne novú generáciu svojej luxusnej limuzíny. Tretie pokračovanie modelu Flying Spur prišlo s mimoriadne atraktívnym dizajnom.

Majestátna loď pod povrchom skrývala pochopiteľne ikonickú w12-ku, bolo ale len otázkou času, kedy sa do ponuky dostane aj verzia s V8-čkou. Stalo sa tak práve teraz, automobilka totiž uvádza, že čoraz viac jej klientov javí záujem nielen sa viesť, ale aj šoférovať, no a práve na to poslúži športovejšie rezaný variant.

 
Ako je zvykom, ten sa na pohľad odlišuje prísnejšími tvarmi a dodatočmými nadstavcami – predný splitter, bočné prahy či výraznejší zadný nárazník. Elegantná línia karosérie však ostáva i tak nezmenená, zákazník ale môže siahnuť po exteriérovom pakete Blackline, ktorý zaručí čierne detaily. Štandardom pre V8-čkovú verziu sú napokon 20” disky a paleta lakov karosérie sa rozšírila o výraznejšie odtiene. 

bentely
Zdroj: www.bentleymedia.com

Vo vnútri samozrejme dominuje prvotriedny luxus, okorenený je ale o hŕstku karbónových a hliníkových doplnkov. Na výber je aj niekoľko drevených dekórov. Prejdime ale k pointe.

Tou je pochopiteľne spomínaný osemvalec. Konkrétne ide o agregát 4.0 V8 twin-turbo s výkonom 404 kW / 550 koní a krútiacim momentom 770 Nm. Akcelerácia na stovku novinke trvá len 4,1 sekundy (verzia W12 3,8 s), zatiaľ čo maximálna rýchlosť je 318 km/h (s W12-kou 333 km/h). Okrem lepšej spotreby model s V8-čkou sľubuje nižšiu váhu a to až o 100 kilogramov. Okrem štandardne dodávanej 8-stupňovej automatickej prevodovky a pohonu oboch náprav je v ponuke aj riadená zadná náprava či elektronické stabilizátory.

Domů
Sdílet
Diskuse