Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. října 2020 7:14
Čas čtení 1:04
Martin Mičuda

Stane se z tradičního Méganu elektromobil? Koncept s dojezdem 450 km to naznačuje

Stane se z tradičního Méganu elektromobil? Koncept s dojezdem 450 km to naznačuje
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://en.media.groupe.renault.com/news/megane-evision-the-future-of-the-electric-car-08da-989c5.html" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">renault.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Studie od Renaultu naznačuje budoucí směřování značky.

Od příštího roku vstoupí v platnost mimořádně přísná emisní norma, a proto automobilky přecházejí na elektrický pohon. Reaguje i Renault, který představil vizi svého dalšího, zcela nového elektromobilu. Nese název Mégane eVision. Známý název naznačuje, jaká je budoucnost tohoto tradičního zástupce nižší střední třídy.

Renault Mégane patří mezi nejúspěšnější modely značky a mají své specifické místo na trhu. Koncept s dodatkem eVision ale ukazuje, jak se v sklonku několika let hatchback přetransformuje na elektrický crossover („SUV-hatchback“). Jde o jakýsi přirozený vývoj, protože v okamžiku, kdy se do podlahy hathbacku začlení akumulátory, vyšší stavba karoserie navodí dojem crossoveru. Právě to jasně dokazuje koncept, který je navíc z 95 % shodný se sériovým provedením.

Zpět
Sdílet
Diskuse