Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. října 2020 21:16
Čas čtení 0:47
Martin Mičuda

VIDEO: Nejrychlejší sériově vyráběný automobil na světě dosáhl rychlosti až 533 km/h

VIDEO: Nejrychlejší sériově vyráběný automobil na světě dosáhl rychlosti až 533 km/h
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.sscnorthamerica.com/news/ssc-tuatara-hypercar-earns-worlds-fastest-production-vehicle-title" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">sscnorthamerica.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Hypersport SSC Tuatara je držitelem hned několika rekordů najednou.

Začátkem roku představil americký výrobce SSC North America své nové hyperauto. Tuatara přitom už na papíře dokázala zastínit auta značek Bugatti či Koenigsegg, no a nyní to ukazuje i v realitě.

Doporučeno
Barvy jsou albem roku. Viktor Sheen přelil lyrickou moudrost do trendového kabátu (Recenze) Barvy jsou albem roku. Viktor Sheen přelil lyrickou moudrost do trendového kabátu (Recenze) 20. října 2020 12:08


SSC Tuatara je totiž prvním sériovém vyráběným automobilem na světě, které překonalo hranici 500 km/h. Jelikož k testu došlo na veřejné (i když v té době uzavřené) dálnici State Route 160 nedaleko Las Vegas, hypersport od SSC zároveň drží rekord v nejvyšší dosažené rychlosti na běžné komunikaci.

Domů
Sdílet
Diskuse