Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. října 2020 13:48
Čas čtení 0:42
Adam Novosad

Slovensko čaká už od soboty lockdown. Krízový štáb rokuje o posledných detailoch

NEWS
Uložit Uložené

Slovensko čaká niekoľko náročných týždňov.

Aktualizované 22.10.2020 20.30: Po skončení krízového štábu vláda informovala, že lockdown bude platiť na celom území Slovenska už od soboty 24. októbra. Prehľad opatrení si môžeš prečítať tu.

Na Slovensku bude od soboty zavedený lockdown. Pre Refresher to potvrdilo viacero zdrojov blízkych rokovaniam. Ako prvá priniesla informáciu TV JOJ, s odvolaním na vlastné zdroje blízke Ústrednému krízovému štábu.

Momentálne sa členovia štábu dohadujú na posledných detailoch o tom, ako dlho bude lockdown platiť, ktoré prevádzky budú pokračovať v obmedzenom režime a ktoré zostanú úplne zatvorené.

Krízový štáb rokuje aj o tom, či sa bude sprísňovať režim na hraniciach. 

Aký osud čaká plánované celoplošné testovanie zatiaľ nie je jasné. Viacerí odborníci hovoria o tom, že v tejto fáze už nemá veľký zmysel. 

Nevidím veľký zmysel, aby sme čakali týždeň – dva na celoštátne testovanie, ktoré nám spraví ten istý efekt ako celonárodný lockdown,“ uviedol lekár Peter Visolajský z Ústredného krízového štábu.

Poukázal pritom na fakt, že po testovaní by malo okolo milióna ľudí skončiť v karanténe, čo bude mať dosah aj na podniky. „Výsledok bude rovnaký, len sa to bude inak volať,“ poznamenal.

Domů
Sdílet
Diskuse