Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2020 20:44
Čas čtení 1:09
Martin Mičuda

625koňové modely BMW X5 M a X6 M jsou díky 250kusové edici ještě exkluzivnější

625koňové modely BMW X5 M a X6 M jsou díky 250kusové edici ještě exkluzivnější
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0318947EN/high-performance-maximum-exclusivity:-the-first-edition-variants-of-the-bmw-x5-m-competition-and-bmw-x6-m-competition" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bmwgroup.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Přibližně rok po představení přichází úvodní edice nejostřejších SUV.

BMW nás po kontroverzně vypadajících novinkách M3 a M4 informuje o dalších vrcholných počinech. Tentokrát jsme ale svědky vcelku netypického postupu. Jedná se totiž o nejostřejší SUV (respektive SAV – Sport Activity Vehicle a SAC – Sport Activity Coupé), tedy modely X5 M Competition a X6 M Competition.

Obě vrcholné varianty měly svou premiéru již před rokem, ale až teď nám je BMW paradoxně servíruje ve speciální verzi s dodatkem First Edition.

I přesto, že obě novinky už mezitím vstoupily na trh a hned několik exemplářů je možné vídat už i na našich cestách, až nyní poznáváme jakési úvodní edice. Ty se vyznačují výhradně optickými změnami. Jako první je třeba zmínit unikátní laky, které budou dostupné pouze pro First Edition– tmavý stříbrný odstín Frozen Dark Silver a tmavě-modrý odstín Frozen Marina Bay Blue.

X5
Zdroj: www.press.bmwgroup.com

Speciálně pro úvodní edici poslouží i černé disky kol Star-Spoke, které mají vpředu 21 a vzadu až 22". Kromě černých detailů, které vystřídaly standardně dodávané stříbrné či chromové doplňky, zmiňme dále karbonové kryty zpětných zrcátek, zadní odtrhovou hranu (pro X6 M ) a kryt motoru.

Doporučeno
Vyzkoušeli jsme zcela nový Volkswagen Golf. Jaká je jeho 8. generace? Vyzkoušeli jsme zcela nový Volkswagen Golf. Jaká je jeho 8. generace? 29. srpna 2020 15:32

Do interiéru se nastěhovalo dvoubarevné kožené čalounění v rámci série BMW Individual Merino. Konkrétně jde o kombinaci odstínů Silverstone/Midnight Blue. Zajímavým detailem je výrazné oranžové prošívání, které nejen efektně sekunduje dané barevné kombinaci, ale zároveň i vnáší větší exkluzivitu. Strop i část sportovních sedadel s výrazným bočním vedením jsou následně čalouněné Alcantarou, zatímco dekory tvoří aplikace karbonu.

Po technické stránce změny neevidujeme. O pohon se tedy stará dvakrát přeplňovaná 4,4litrová V8 s výkonem 460 kW/625 koní. Zpřevodování má na starosti 8stupňová automatická převodovka, která posílá sílu na obě nápravy. Samozřejmostí je totiž pohon všech čtyř kol M xDrive. I v tomto případě platí, že k výrobě dojde v americké fabrice Spartanburg, vyrobeno bude přitom jen 250 kusů z každého modelu.

Zpět
Sdílet
Diskuse