Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. října 2020 8:59
Čas čtení 3:06
Tereza Šnajdrová

Drogová závislost a smrt otce. Ghostemane tě v novém albu Anti-Icon nechá nahlédnout do svého nejtemnějšího nitra (Recenze)

HUDBA
Uložit Uložené

Temný rytíř Ghostemane vydal novou desku Anti-Icon, která při pomíná vzrušující jízdu vlakem plným duchů.

Ghostemane, vlastním jménem Eric Withney, je americký raper a producent, jenž se proslavil jedinečným kombinováním rapu a metalu. V minulosti byl také členem skupiny Schemaposse, díky níž se dostal například ke spolupráci s Lil Peepem, která mu otevřela dveře do hudebního světa. Jen před pár dny pak vydal nové album s názvem Anti-Icon, na kterém se vypořádává se závislostí a smrtí svého otce.

Deska Anti-Icon, na které se nachází 13 tracků, posouvá tvrdou hudbu na další level a je stejně zvláštní a tajemná, jako zpěvák sám. Stejně jako tomu bylo u Ghostemanových předchozích počinů, i tentokrát se na ní mísí kombinace industriálních zvuků, rytmického hardcoru, phonkového rapu a nechybí ani syrové screamo.

Doporučeno
Barvy jsou albem roku. Viktor Sheen přelil lyrickou moudrost do trendového kabátu (Recenze) Barvy jsou albem roku. Viktor Sheen přelil lyrickou moudrost do trendového kabátu (Recenze) 20. října 2020 12:08

Produkci Anti-Icon má na svědomí label Blackmage, jehož vlastníkem je Ghostemane, a mimo něj pod ním vydávají také umělci jako Ericův kamarád Parv0, raper Horus The Astroneer, Slizz nebo třeba Red Blade.

Tracklist:

1. Intro.Destitute
2. Vagabond
3. Lazaretto
4. Sacrilege
5. AI
6. Fed Up
7. The Winds of Change
8. Hydrochloride
9. Hellrap
10. Anti-Social Masochistic Rage [ASMR]
11. Melanchoholic
12. Calamity
13. Falling Down
 

Většina skladeb z Ericovi tvorby je svižná, plná pulzující hardcorové energie, phonkového rapu, a to vše je zahaleno do temného závoje. Jeho hudba v tobě bude vyvolávat úzkost, děs a rozhodně to není nic pro posluchače mainstreamu. 

Left me for dead, now I've been a wreck
And momma told me daddy ain't gonna be back
And she told me I'm the man now, I guess I'm the man now
Think I need a plan now, uh

 
Deska již obvykle začíná pochmurným intrem nesoucím název Destitute, na které vzápětí navazuje rychlá skladba Vagabond. Ta je napěchovaná směsí intenzivních, ale pokřivených rytmů, pořádnou dávkou kytar a rapových veršů, které připomínají zvuky kulometu. Text pak popisuje smutek, prázdnotu a zpustošení v životě Ghostemana po smrti jeho otce, se kterou se nikdy nedokázal vyrovnat a dle jeho slov jí bude ovlivněn již navždy.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 90309 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Zpět
Sdílet
Diskuse