Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. října 2020 21:32
Čas čtení 0:42
Adam Smeták

Vláda přitvrdila: Od středy bude zákaz nočního vycházení

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví Roman Prymula na tiskové konferenci představil nová opatření.

Česká vláda přitvrdila. Kvůli špatnému vývoji pandemie zavádí zákaz nočního vycházení. Ten bude platit mezi  21:00 do 4:59 ráno, a to už od středečního večera. Výjimkou budou cesty do práce, cesty za neodkladnými záležitostmi či v případě, kdy je pohyb venku zároveň výkonem povolání. Lidé budou moci i venčit psy, ale pouze do 500 metrů od domova.

Zakazuje se taktéž maloobchodní prodej v neděli po dobu celého dne a od pondělí do sobot do 20:00 do 4:59. Výjimku mají čerpací stanice a výdejní okénka restaurací. Omezení se dočkaly také tržnice. 

„Zakazujeme prodej na tržištích, tržnicích nebo v mobilních provozovnách s tím, že prodej nebo zákaz prodeje se nevztahuje na pojízdné prodejny zajišťující prodej potravin či drogistického zboží v obcích, kde jinak není možné toto zboží zakoupit,“ uvedl ministr Karel Havlíček.

Doporučeno
Toto jsou nejlepší memes o Prymulově rezignaci Toto jsou nejlepší memes o Prymulově rezignaci 23. října 2020 12:49

Nadále bude možné na trzích prodávat ovoce, zeleninu, čerstvé mléko a výrobky z něj, vejde, pekařské a cukrářské výrobky, produkt z medu a vše ostatní z domácí produkce. Bude ale limit 20 osob na 400 metrech čtverečních. Zavřou se sázkové kanceláře. 

Vláda taktéž přikázala všem profesím, u kterých je to možné, aby jejich zaměstnanci pracovali z domova. 

Zpět
Sdílet
Diskuse