Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. října 2020 17:03
Čas čtení 0:56
Viktor Kniš

Matovič: Vybilo mi poistky. Lekár z krízového štábu šíri bludy ako Kotleba, že koronavírus je chrípka

NEWS
Uložit Uložené

Premiér na tlačovej konferencii ostro kritizoval Slovenskú lekársku komoru, ktorá mala vlastnú tlačovku, kde označila celoplošné testovanie za zbytočné.

Prezident Slovenskej lekárskej komory Marian Kollár vyzval vládu, aby ešte raz zvážila plánované celoplošné testovanie, Chce, aby si sadli za stôl s odborníkmi a prerokovali ďalšie kroky. „Máme vážne podozrenie, že rozhodnutie o plošnom testovaní nebolo vôbec odborné,“ komentoval s tým, že za vhodné nepovažuje hnať sa za tým, aby Slovensko bolo v niečom prvé.

Na tlačovú konferenciu Slovenskej lekárskej komory reagoval aj premiér Igor Matovič, ktorý jej predstaviteľov ostro kritizoval. Citoval jedného jej člena, ktorý povedal, že úmrtnosť na Covid-19 je na úrovni chrípky.“ Podľa Matoviča reagoval predseda komory lekárov na slová tohto lekára, že je to „dobrý signál“ na to, aby plošné testovanie nerealizovali.

Domů
Sdílet
Diskuse