Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. října 2020 19:27
Čas čtení 0:45
Ondřej Jarůšek

Školy budou zavřeny až do konce nouzového stavu. Blatný přiznal podpis petice proti Babišovi

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Vláda dnes zasedala na mimořádném jednání, po kterém následoval brífink.

Vláda dnes prodloužila nouzový stav, který má nově platit do 20. listopadu. Tím se prodlužují i restrikce, které jsou na stav nouze vázány. Ministr zdravotnictví Jan Blatný na páteční večerní tiskové konferenci ovšem nevyloučil, že by ještě k dalšímu prodloužení nouzového stavu mohlo dojít.

Od pondělí také dojde k uzavření speciálních škol. Ty byly dosud společně s mateřskými školami těmi jedinými, které byly navzdory pandemii koronaviru otevřené. Uzavření škol má trvat do konce nouzového stavu.

Ministr školství Robert Plaga ovšem uvedl, že termíny návratů žáků a studentů do škol se ještě mohou změnit. Hlavní prioritou je podle něj otevření speciálních škol a 1. a 2. ročníků základních škol. „Je potřeba na základě dat, která máme, zjistit, jestli uzavření škol má zůstat, nebo se to má změnit,” uvedl. 

Doporučeno
Vývoj epidemie v Česku: Uvolňování nečekejte, možná přijde zpřísnění, znělo v pátek na tiskové konferenci Vývoj epidemie v Česku: Uvolňování nečekejte, možná přijde zpřísnění, znělo v pátek na tiskové konferenci 30. října 2020 14:59

Ministr zdravotnictví dále upřesnil, že o víkendu budou otevřeny obchody s pietním zbožím i provozovny kameníků. To kvůli Dušičkám, aby mohli lidé důstojným způsobem uctít zemřelé příbuzné.

Na tiskové konferenci padl také dotaz na Jana Blatného, zda podepsal petici spolku Milion chvilek pro demokracii, která volala po odvolání premiéra Andreje Babiše. „Ano, tu petici jsem podepsal,“ řekl Blatný, který se odpovědi nejdříve vyhýbal. S Babišem prý nyní do vlády vstoupil z odborných důvodů.

Zpět
Sdílet
Diskuse