Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. listopadu 2020 18:21
Čas čtení 0:50
Viktor Kniš

Islámský terorista z Vídně prý letos organizoval setkání džihádistů u sebe doma. Měli posedávat v parcích a „jednat“

NEWS
Uložit Uložené

Informuje o tom rakouský deník Krone Zeitung.

Během léta se mělo ve Vídni setkat více než 12 džihádistů z Rakouska, Německa a Švýcarska, přičemž jedním z nich měl být i útočník z rakouského hlavního města, informuje o tom CNN Prima News s odvoláním na rakouský deník Krone Zeitung. V rámci teroristického útoku, ke kterému se již Islámský stát přihlásil, přišli o život 4 lidé a dalších 22 utrpělo zranění.

Posedávali v parcích

Podle rakouského zdroje měli příslušníci takzvaného Islámského státu trávit čas v parcích, kde údajně jednali. Čtyři dny měli přenocovat v bytě mladíka Kujtima Fejzulaie, který ve Vídni před pár dny útočil se zbraní. 

Podle CNN Prima News rakouské bezpečnostní složky měly informace o tomto bytě, dostaly totiž tip od německých kolegů. Následně měly mít rakouské tajné složky informaci od Slovenské informační služby o tom, že se džihádisté pokusili na Slovensku koupit munici. 

„Slovenská policie v létě zachytila informaci, že se podezřelé osoby z Rakouska snažily nakoupit munici na našem území. Nákup se jim však zrealizovat nepodařilo,“ uvedla

mluvčí prezídia Policejního sboru Denisa Bárdyová s tím, že informaci hned poslali rakouským kolegům.

Doporučeno
V oboře Hvězda v Praze našli lidské tělo. Může jít o pohřešovanou dívku V oboře Hvězda v Praze našli lidské tělo. Může jít o pohřešovanou dívku 9. listopadu 2020 19:55

Vyšetřování probíhá

Rakouská policie již nasadila více než 100 vyšetřovatelů, kteří budou postupně zkoumat fotografie a videozáznamy od svědků teroristického útoku. V posledních dnech úřady v Rakousku, Německu a Švýcarsku provedly i několik razií, v rámci nichž zadržely podezřelé z okolí Kujtima Fejzulaie.

Domů
Sdílet
Diskuse