Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. listopadu 2020 8:02
Čas čtení 0:36
Viktor Kniš

McDonald's představuje veganský hamburger, přivítej McPlant

NEWS MCDONALD’S
Uložit Uložené

I když v předchozích letech McDonald's představil veganské alternativy hamburgerů, McPlant může být stálice, kterou ochutnáš již brzy.

I když už v minulosti síť rychlého občerstvení McDonald's několikrát představila na lokální úrovni pokusy o veganské alternativy známých hamburgerů, žádný se zatím neuchytil plošně. A to i přesto, že konkurence už dávno myslí i na ty, kteří se masu z jakéhokoliv důvodu vyhýbají.

Nový McPlant je však novinka, kterou chce McDonald's představit v příštím roce napříč několika trhy, informuje USA Today. „Když jsme se snažili lépe porozumět poptávce zákazníků, některé trhy po celém světě testovaly burgery s rostlinným základem. Na základě těchto poznatků jsme vytvořili vynikající burger, který nazýváme McPlant,“ uvedl Ian Borden, mezinárodní prezident společnosti McDonald's.

McDonald's bude chtít časem nahradit rostlinnou alternativou i McChicken burger a rovněž část snídaňového menu.

Očekává se pokračování spolupráce se společností Beyond Meat, se kterou McDonald's vytvořil i několik předchozích alternativ v rámci testovacích fází. Tato společnost se dlouhodobě zabývá výzkumem v oblasti veganské alternativy masa a její produkty jsou dostupné i v Česku.

Domů
Sdílet
Diskuse