Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. listopadu 2020 15:47
Čas čtení 1:22
Martin Mičuda

2 roky staré AMG překonalo rekord nového Porsche. GT 63 S prolétlo slavným Nürburgringem

2 roky staré AMG překonalo rekord nového Porsche. GT 63 S prolétlo slavným Nürburgringem
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko.xhtml?oid=48079354&ls=L2VuL2luc3RhbmNlL2tvLnhodG1sP29pZD00ODM2MjU4JnJlbElkPTYwODI5JmZyb21PaWQ9NDgzNjI1OCZib3JkZXJzPXRydWUmcmVzdWx0SW5mb1R5cGVJZD00MDYyNiZ2aWV3VHlwZT10aHVtYnMmZnJvbUluZm9UeXBlSWQ9NDEwMTI!&rs=0" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">daimler.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Rekord nedávno modernizované Panamery byl překonán.

Automobilka Porsche přišla v rámci faceliftu Panamery v srpnu s informací, že zmodernizovaná podoba stanovila nový rekord na Nürburgringu. Slavnou Severní smyčku totiž verze Panamera Turbo prolétla v čase 7:29,81 min. Jak uvedl samotný výrobce, novinka se stala tím pádem nejrychlejším luxusním automobilem na světě. Porsche se ale dlouho neradovalo.

V uplynulých hodinách totiž svět obletěla vskutku nečekaná zpráva od značky Mercedes-Benz. Ta totiž vyslala na onen okruh AMG GT 63 S 4Matic+, tedy pýchu divize Mercedes-AMG, no a světe div se, rekord Porsche byl překonán. Zajímavostí přitom je, že na rozdíl od Panamery 4dveřové GT mezitím neprošlo žádným faceliftem, jedná se tedy o provedení, které známe už nějaký rok. Ba co víc, na Nürburgring byl vyslán sériový exemplář modelového roku 2021, a to dokonce bez ochranné klece (Panamera ji měla).

 

Za volantem seděl vývojový technik Demian Schaffert, který proletěl okruhem v rekordním čase mezi 4dveřovými luxusními počiny. Automobilka přitom uvádí dva časy – 7:23,009 a 7:27,800 min. Vzhledem k tomu, že od minulého roku se vyžaduje, aby byly rekordní časy absolvované na celé délce okruhu (přesně 20,832 km), tedy včetně celé cílové rovinky (cca 200 metrů navíc), některé značky uvádějí pro jistotu oba časy.

První časový údaj tedy reprezentuje původně měřený úsek, zatímco druhý zohledňuje nová pravidla. Jinými slovy, GT 63 S překonalo nejen svůj starší rekord (7 minut a 30,11 sekundy), ale i rekord Panamery, a to o 2 sekundy. Dodat je přitom třeba, že během měřeného kola nebyly na trati zdaleka ideální podmínky, protože den před testováním pršelo a některé úseky tratě byly mokré i během rekordní jízdy.

Jak zaznělo výše, v Zeleném pekle se ukázala sériová verze bez dodatečných úprav, bez ochranného rámu a na „sériových“ pneumatikách Michelin Pilot Sport Cup2. Připomeňme, že více než 2tunový Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+ pohání 4.0 V8 biturbo s výkonem 470 kW / 639 koní a 900 Nm. V každém případě nás bude určitě více zajímat, zda a pokud ano, tak s jakým časem se na Severní smyčce předvede nedávno představený AMG GT Black Series.

Domů
Sdílet
Diskuse