Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2020 17:16
Čas čtení 1:31
Martin Mičuda

1 318 koní, 3 nápravy, pancéřování a cena přes 600 tisíc dolarů. To je extrémní pick-up Hercules 6x6

1 318 koní, 3 nápravy, pancéřování a cena přes 600 tisíc dolarů. To je extrémní pick-up Hercules 6x6
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.rezvanimotors.com/hercules_6x6_military_edition_picture_gallery/rjjm2mzt1z18rbgvmlckxkizpesajj" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">rezvanimotors.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Rezvani pouští do světa další pozoruhodný počin.

Americká značka Rezvani Motors se do širšího povědomí dostala v roce 2017, kdy světlo světa spatřilo snad nejdrsnější SUV pro běžné silnice. Počin s výmluvným názvem Tank zaujal nejen designem, ale také slušnou balistickou ochranou či výkonným osmiválcem. Uplynulo pár let a Rezvani posouvá laťku opět výše. Přivítej extrémní pick-up Hercules 6x6.

I tentokrát platí, že technický základ pochází od značky Jeep, v tomto případě je to ale model Gladiator. Ten dostal podstatně větší korbu, tedy i třetí nápravu navíc. Matné monstrum se po estetické stránce nese ve stylu předešlého modelu Tank, i zde tedy evidujeme masivní masku, úzké světlomety, vyztužené nárazníky či vypouklé blatníky. Pod nimi se schovávají až 37" pneumatiky a bronzové disky.

Výrazný rám se vztyčuje nad zadní korbou, nechybí přitom ani dodatečná světelná rampa na střeše. Naopak, v interiéru už Hercules nezapře svoji příbuznost s Jeepem, což potvrzuje zejména základní designový jazyk. Rezvani však nabízí vlastní čalounění či 9" displej infotainmentu Alpine.

Rezvani Hercules 6x6
Zdroj: www.rezvanimotors.com

Tím nejdůležitějším je nepochybně technika pod povrchem. Tam se překvapivě nachází hned několik možností, co se agregátů týká. Základ tvoří benzínový motor 3.6 V6 Pentastar s výkonu 213 kW / 290 koní a 353 Nm, po ruce je ale také 3.0 V6 EcoDiesel s výkonem 194 kW / 264 koní a 600 Nm. V obou případech jde o jednotky z dílny Jeepu, které jsou spárovány se 6stupňovým manuálem nebo 8stupňovým automatem.

Zajímavější je ale osmiválcová nabídka. Startuje s motorem 6.4 V8 HEMI s výkonem 373 kW / 507 koní, ani to ale není zdaleka poslední slovo. Vrcholem nabídky je 7litrová V8 s extrémním výkonem až 969 kW / 1 318 koní a 1 341 Nm. Jedná se o 6,2litrový motor, který se standardně dává do modelů SRT Demon, Rezvani však zvětšil objem, vyměnil klikovou hřídel a upravil samotné naladění. Naopak, z modelu Ram 1500 TRX si nejvýkonnější variantu převzal 8stupňový automat.

Rezvani Hercules 6x6
Zdroj: www.rezvanimotors.com
 
 

Jak už asi tušíš, pointou verze Hercules 6x6 je pohon všech šesti kol, řidič přitom může volit mezi nastavením 6x2, 6x4 nebo 6x6. Obrovský pick-up stojí na podvozku Fox, který tvoří nápravy Dana 60 s uzavíratelnými diferenciály. Právě ty mají spolu s velkou světlostí zaručit pozoruhodnou průjezdnost terénem.

Základní provedení si Rezvani cení na částce 225 tisíc dolarů. Pokud tě zajímá cena nejvýkonnější verze, věz, že k uvedené částce se připlácí dalších 295 tisíc dolarů. Aby toho ale nebylo málo, výrobce nabízí za dalších 100 tisíc dolarů verzi Military Edition – její pointou je pancéřování a neprůstřelná okna. Výsledná cena tak může přesáhnout hranici 600 tisíc dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse