Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. listopadu 2020 8:55
Čas čtení 1:13
Tímea Krauszová

Transgender žena vyhrála titul královny krásy na Novém Zélandu. Rodiče ji v mládí vyhodili z domu

NEWS
Uložit Uložené

Rodina ji vydědila, ale Arielle se podařilo najít svůj hlas a rozjet úspěšnou kariéru modelky.

Arielle Keil přepsala historii soutěží krásy, když se jí jako první transgender ženě a zároveň první ženě s filipínským původem podařilo vyhrát titul Miss Intercontinental New Zealand.

Ambiciózní kráska to neměla v životě jednoduché: Poté, co rodičům prozradila, že žije v nesprávném těle, ji vykopli na ulici. Rodinné vztahy stále nejsou dokonalé, ale jak sama řekla, svého rozhodnutí nelituje.

Doporučeno
První česká transgender modelka Peťa Nitka: Chci lidem ukázat, že je v pořádku být jako já První česká transgender modelka Peťa Nitka: Chci lidem ukázat, že je v pořádku být jako já 17. února 2019 13:01

Otevření se ohledně orientace bylo snazší než ohledně toho, že je transgender

„Coming out, když jste gay, není ani zdaleka tak strašidelný jako coming out pro transgender ženu,“ řekla 26letá královna krásy pro Metro. „Celý váš život se změní, stejně tak i to, jak vás lidé vnímají, se navždy změní.“

Arielle se narodila do tradiční filipínské rodiny v Davao, později se přestěhovala na Nový Zéland, kde vyrůstala. Svou proměnu začala v roce 2017 a popisuje ji jako neuvěřitelně náročnou cestu, protože zpočátku vůbec nedostala podporu ze strany rodiny. Když se jim otevřela, že vyrostla v nesprávném těle, vyhodili ji z domu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ARIELLE KEIL (ARI) (@arielle.keil) on

Počítala prý s tím, že ji lidé budou odsuzovat a říkat, že je nemocná, přesto se i bez rodinné podpory rozhodla proměnou projít. „Vždy, když se rozhoduji, zeptám se sebe samé: ‚Až mi bude 70 a budu na smrtelné posteli, budu litovat, že jsem tuto věc udělala, nebo neudělala?‘ Odpověď byla hned jasná.“

Arielle nechtěla promarnit další léta svého života v nesprávném těle. Postupem času se roztříštěné rodinné vztahy mírně zahladily a dnes ji její otec přijímá jako svou dcerku. „Vidím mu na tváři, že je na mě upřímně hrdý.“

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ARIELLE KEIL (ARI) (@arielle.keil) on

Teprve nedávno zaznamenala obrovský kariérní úspěch, když se jí podařilo zvítězit v soutěži krásy. Byl to pro ni prý splněný sen a celé působení v Miss si velmi užívala.

Arielle momentálně studuje módu a snaží se být vzorem pro další lidi, kteří si procházejí podobným obdobím jako ona kdysi. „Máte jen jeden život, žijte ho podle sebe!“ vzkazuje jim.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ARIELLE KEIL (ARI) (@arielle.keil) on

Domů
Sdílet
Diskuse