Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2020 12:23
Čas čtení 1:02
Martin Mičuda

Nejvýkonnější a nejrychlejší silniční Ferrari přišlo o střechu. Plug-in hybrid SF90 Spider má 1 000 koní

Nejvýkonnější a nejrychlejší silniční Ferrari přišlo o střechu. Plug-in hybrid SF90 Spider má 1 000 koní
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.ferrari.com/en/cars/news/sf90-spider-lifting-the-roof-on-ferraris-most-powerful-series-production-supercar/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">ferrari.com</a>
TECH FERRARI
Uložit Uložené

Z Maranella přichází otevřená karosářská varianta 1 000koňového „Super Ferrari“.

Minulý rok nám Ferrari představilo zcela nový počin, který pod názvem SF90 Stradale zhmotňuje vůbec nejvýkonnější, nejrychlejší a technicky nejpropracovanější silniční počin z Maranella. V uplynulých hodinách se ke „klasické“ variantě přidala otevřená karosářská verze s tradičním dodatkem Spider. Jde tak o vůbec první plug-in hybridní Ferrari bez střechy.

Po designové stránce jsme svědky standardního postupu – model SF90 jako takový se opticky nemění, akorát přichází o střechu. Přesněji, nad hlavami posádky se nachází skládací střecha, která se složí, respektive vyloží během 14 sekund.

Pochopitelně, komplikovaný systém si vyžádal zvýšení hmotnosti, Ferrari ale nabídne volitelný paket Assetto Fiorano, který sází na odlehčené komponenty. Právě ty dokáží ušetřit 21 kilogramů, i po jejich odečtení však novinka váží 1 670 kg, tedy o rovnou stovku více než SF90 Stradale.

Zpět
Sdílet
Diskuse