Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2020 20:13
Čas čtení 0:38
Viktor Kniš

Někteří dobrovolníci se při testování nejnadějnější vakcíny proti koronaviru cítili jako po těžké kocovině

NEWS
Uložit Uložené

Nadějná vakcína od Pfizeru má vedlejší účinky. Dobrovolníci se cítili jako po opici, měli horečku i svalovici.

Někteří dobrovolníci testující vakcínu na Covid-19 od Pfizeru hovoří o vedlejších účincích. Cítili se prý jako po kocovině, měli ale i horečku a bolesti svalů. Jde právě o vakcínu, která je momentálně v nejnadějnějším stádiu ze všech na světě. 

Klinických testů se zúčastnilo téměř 44 tisíc dobrovolníků ze šesti amerických států. Někteří dostali skutečnou vakcínu, jiní placebo. Nyní se ozývá médiím část těch, kteří podle všeho měli zkušenost se skutečnými účinky vakcíny, která zaznamenala více než 90% úspěšnost během testování na lidech, kteří nikdy předtím onemocnění neprodělali.

Doporučeno
Vakcína od Pfizer a BioNTech proti koronaviru má 90% úspěšnost Vakcína od Pfizer a BioNTech proti koronaviru má 90% úspěšnost 9. listopadu 2020 14:00

Dobrovolníci pro média uvedli, že vedlejší účinky obnášely například i stavy, jaké mívají lidé ráno po vypití příliš velkého objemu alkoholu. Na tuto nečekanou zdravotní komplikaci si stěžoval podle bulvárního The Sun a dalších médií například Glen Deshields, 44letý rodák z Austinu v Texasu.

45letá žena z Missouri Carrie řekla, že si prošla bolestmi svalů, hlavy i horečkou. Jelikož jde o vakcínu, kterou je třeba užít ve dvou dávkách, právě druhá jí údajně způsobila ještě větší zdravotní komplikace.

Doporučeno
Naše vakcína dokáže ukončit celou pandemii, prohlásil šéf firmy BioNTech. První pacienti ji mají dostat v prosinci Naše vakcína dokáže ukončit celou pandemii, prohlásil šéf firmy BioNTech. První pacienti ji mají dostat v prosinci 13. listopadu 2020 21:25
Domů
Sdílet
Diskuse