Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. listopadu 2020 10:52
Čas čtení 0:36
Miriam Rumanková

Během nedělních protestů proti Lukašenkovi v Bělorusku zadrželi přes 1 000 lidí

NEWS
Uložit Uložené

Demonstrace trvají už 99 dní.

V Bělorusku během nedělních demonstrací proti Alexandru Lukašenkovi bylo zadrženo více než 1 000 lidí. Vyplývá to z informací lidskoprávní organizace Viasna. Informuje o tom CNN. Jde o největší počet zadržených za jediný den od začátku protestů. Celkově měli policisté od začátku srpna zatknout již více než 25 000 lidí. 

V Bělorusku v neděli opět demonstrovaly tisíce lidí. Účast však bylo obtížné odhadnout, protože byly protesty na místech. Bezpečnostní složky proti nim měly zasáhnout mimořádně tvrdým způsobem. Videa, která se objevila na sociálních sítích ukazují používání slzného plynu i mnohé potyčky mezi příslušníky bezpečnostních sil a demonstranty.

Doporučeno
Kdo je Alexandr Lukašenko? Kdo je Alexandr Lukašenko? 27. srpna 2020 10:07

V zemi už podle Běloruské asociace novinářů zatkli i nejméně 23 novinářů.

Protesty v Bělorusku vypukly po vyhlášení výsledků prezidentských voleb 9. srpna, v nichž měl zřejmě podvodem vyhrát Alexander Lukašenko, který v zemi vládne už 26 let. Řada zemí včetně Česka ho za prezidenta neuznala. Demonstrace trvají už 99 dní.

Domů
Sdílet
Diskuse