Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. listopadu 2020 22:00
Čas čtení 0:44
Tereza Šnajdrová

Ježíškova vnoučata opět plní přání osamělým seniorům

NEWS
Uložit Uložené

Tradiční projekt Českého rozhlasu byl opět spuštěn.

V pondělí byl odstartován další ročník charitativního projektu Ježíškova vnoučata, který funguje pod záštitou Českého rozhlasu. Ten zprostředkovává dárky pro osamělé seniory v domovech důchodců, kteří si k Vánocům mohou přát i to, co by si z důchodu zakoupit nemohli. Přispět na dárek můžeš i ty.

Doporučeno
První PES: Rizikové skóre je 70, blíží se rozvolnění přijatých opatření První PES: Rizikové skóre je 70, blíží se rozvolnění přijatých opatření 16. listopadu 2020 11:20

V době koronavirové bude plnit přání náročnější, než kdy předtím. Přesto se Český Rozhlas rozhodl ve svém projektu Ježíškova vnoučata pokračovat a od dnešního dnes si i ty můžeš vybrat důchodce, kterému bys rád splnil jeho vánoční přání.

Do Ježíškových vnoučat se lidé ve čtvrtém ročníku mohou zapojit úplně stejně jako v letech předchozích. Pro ty, kteří se letos budou účastnit poprvé, stačí jít na stránky, kam domovy od září zadávaly přání seniorů, a mohou si vybrat to, které by rádi splnili,uvedla projekt Gabriela Drastichová z Nadačního fondu Českého rozhlasu.

Mezi přáními se objevují nejrůznější věci, od pokojových kytek, přes chodítka, až po terapeutické panenky. Mnoho osamělých důchodců si však také přeje něco, co není až tak lehké splnit, a tím jsou zážitky. Muzikálová představení, výlety nebo shledání s nejbližšími tedy budou muset počkat až do jara, kdy nám to snad již situace umožní. 

Domů
Sdílet
Diskuse