Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. listopadu 2020 19:33
Čas čtení 0:53
Daniel Mikolášik

Slovensko čaká na budúci víkend tretie kolo plošného testovania. Účasť bude tentokrát dobrovoľná

NEWS
Uložit Uložené

Z neúčasti nebudú plynúť žiadne nevýhody či sankcie.

Igor Matovič spoločne s Jánom Mikasom a ministrami informovali po zasadnutí krízového štábu o najbližších opatreniach v boji proti koronavírusu. Predseda vlády povedal, že sa budú snažiť o to, aby denný nárast nakazených bol nižší ako 500 osôb a aby v predvianočnom období nebolo v nemocniciach viac ako 1 000 pacientov s koronavírusom.

Premiér tiež povedal, že ich cieľom je tiež znížiť počet pacientov na umelej pľúcnej ventilácii. Malo by ich byť menej ako 100. Matovič rovnako povedal, že po vianočnom lockdowne (po Troch kráľoch) chcú poslať čo najviac študentov do škôl. 

Aj napriek použitiu spojenia „vianočný lockdown“ Matovič uviedol, že na Vianoce nemá v pláne zaviesť lockdown. Slováci totiž počas sviatkov budú podľa premiéra prirodzene doma s rodinou a budú sa správať menej rizikovo. Po vianočných sviatkoch odhadujú, že množstvo pozitívne testovaných môže klesnúť aj o 20 percent.

Domů
Sdílet
Diskuse