Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. listopadu 2020 15:03
Čas čtení 1:07
Martin Mičuda

Legendární Jeep Wrangler po téměř 40 letech dostává motor V8

Legendární Jeep Wrangler po téměř 40 letech dostává motor V8
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.media.fcaemea.com/em-en/jeep/press/4x4x470-new-2021-jeep-wrangler-rubicon-392-combines-legendary-4x4-capability-with-470-horsepower-v-8-engine-for-the-most-capable-wrangler-yet" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">fcaemea.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Wrangler se už příští rok objeví na trhu s výkonným osmiválcem.

Jeep Wrangler Rubicon 392. Tak zní název americké novinky, která potvrzuje to, o čem se už nějaký čas šeptalo. Pod kapotu legendárního modelu se totiž po téměř 40 letech vrátí osmiválcový motor. V kontextu současné doby to zní až neuvěřitelně, ale je to tak, Wrangler dostává 6,4litrovou V8 HEMI.


Jde o odpověď na nedávno znovuzrozený Ford Bronco (s identickým motorem), čímž se Jeep snaží dokázat, že ten pořádný off-roadový počin je právě jejich Wrangler. Pod jeho kapotou jsme poslední roky vysloveně silné motory nenašli. To se ale nyní změní, protože verze 392 nabídne až 345 kW / 470 koní a 637 Nm.


To je dokonce více, než sliboval úvodní koncept, při kterém americká značka komunikovala výkon 450 koní. 470koňový Jeep zvládne akceleraci z 0 na 100 km/h jen za 4,6 sekundy, což je na Wrangler opravdu pozoruhodný údaj, zejména ve srovnání s běžnými verzemi. Jeep dokonce informuje i o tom, že V8 verze dá sprint na 1/4 míle za 13 sekund.

Domů
Sdílet
Diskuse