Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. listopadu 2020 10:30
Čas čtení 1:59
Martin Mičuda

Odhalený Mercedes-Maybach S má definovat nový vrchol luxusu

Odhalený Mercedes-Maybach S má definovat nový vrchol luxusu
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko.xhtml?oid=48159334&relId=1001&resultInfoTypeId=172&ls=L2VuL2luc3RhbmNlL2tvLnhodG1sP29pZD00ODM2MjU4JnJlbElkPTYwODI5JmZyb21PaWQ9NDgzNjI1OCZib3JkZXJzPXRydWUmcmVzdWx0SW5mb1R5cGVJZD00MDYyNiZ2aWV3VHlwZT10aHVtYnMmZnJvbUluZm9UeXBlSWQ9NDEwMTI!&rs=0#toRelation&ajaxRequestsMade=1" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">daimler.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Oproti „klasické“ třídě S v prodloužené verzi Long je vyhotovení Maybach prodlouženo o dalších 18 centimetrů.

Od uvedení na trh v roce 2015 bylo celosvětově vyexpedováno přibližně 60 tisíc vozů Mercedes-Maybach, které vycházely z třídy S (W222). Jen loni automobilka prodala přibližně 12 tisíc takových exemplářů. To se dá považovat za velký úspěch, a to zejména na trzích jako Čína, Rusko, Jižní Korea, USA a Německo. Nelze se tedy divit skutečnosti, že na novou generaci německý prémiový výrobce přede velkou pozornost.

Tu poznáváme právě teď, přičemž i tentokrát platí, že nový Maybach stojí na základech aktuální generace třídy S, tedy limuzíny s kódovým označením W223. Zásadní rozdílem je délka novinky – od třídy S v provedení Long má nový Mercedes-Maybach rozvor náprav delší až o 18 centimetrů. Více než pětimetrová limuzína má proto delší zadní dveře, dodatečné okno za nimi a o 7 milimetrů vyšší celkovou výšku.

S mabach
Zdroj: media.daimler.com

Jak se stalo zvykem, základní designový návrh třídy S jako takové zůstává zachován, změny jsou jen v detailech. Provedení Maybach má jinou masku s úzkými horizontálními lištami a s četným chromováním, které se nastěhovalo i do oblasti nárazníků. Chromové prvky dále evidujeme v podobě okenních lišt či na zadním nárazníku, kde jsou zdvojené koncovky výfuku. V nabídce jsou velké 21" disky, a to buď ve více paprskovém, nebo plném provedení.

Zpět
Sdílet
Diskuse