Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. listopadu 2020 9:40
Čas čtení 1:03
Ondřej Jarůšek

Vláda povolí koncerty a filmová představení, nesmí tam ale být diváci

POLITIKA KONCERTY KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Od pondělí by měly přijít změny v pravidlech. Lidé však poukazují na nesmyslnost některých z nich.

V pondělí 23. listopadu začne v České republice nová podoba protipandemických opatření. Nově se mimo jiné budou moci konat koncerty a další hudební, divadelní, filmová nebo jiná umělecká představení. Má to jen jeden háček – musí být bez přítomnosti diváků.

Toto nařízení se mezi řadou uživatelů na sociálních sítích nesetkalo s příliš velkým pochopením a pod příspěvkem Úřadu vlády ČR na Twitteru se hromadí posměšné komentáře. 

.

„Tohle je vynikající nápad. Ještě byste mohli otevřít obchody a restaurace, ale zakázat vstup zákazníkům,“ píše například jeden uživatel. „Konečně si budu moci koupit lístek na všechny ty filmy, divadelní představení a koncerty, které jsem nikdy nechtěl vidět,“ směje se další. 

Podobných komentářů je však pod příspěvkem mnoho. „Tak to je velká pecka. Divadla můžou hrát, kina promítat, dokonce se můžou odehrát koncerty v O2 aréně. Pecka! Jen tam nesmí lidi. Znamená to konec nároku na tu už tak chabou pomoc?“ ptá se například další uživatel.

Kompletní přehled nových nařízení, která mají platit od 23. listopadu do 12. prosince, je k dispozici na vládním webu.

Doporučeno
Novotný na Facebooku nazval Schillerovou „ubohou estébákovou k**vičkou“. Platí ji, zvolená nebyla, dodal Novotný na Facebooku nazval Schillerovou „ubohou estébákovou k**vičkou“. Platí ji, zvolená nebyla, dodal 21. listopadu 2020 8:43

K rozvolnění některých opatření vláda přistoupila po snížení rizikového stupně v systému PES na úroveň čtyři. Obchody budou mít od pondělí například možnost otevírací doby až do 23. hodiny a na stejný čas se také posune zákaz vycházení. Lidé se budou moci také scházet až v šesti osobách.

Domů
Sdílet
Diskuse