Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. prosince 2020 9:52
Čas čtení 4:36
Ondřej Jarůšek

5 mladých českých bojovníků, kteří před sebou mají obrovskou kariéru v MMA

SPORT OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Matěj Peňáz, Tadeáš Růžička a další. To jsou bojovníci, o kterých toho fanoušci MMA ještě hodně uslyší.

Jsou mladí, hladoví po výhrách a stojí na prahu velké kariéry ve smíšených bojových uměních. Takto by se dala popsat pětice bojovníků z Česka, které jsme zařadili do našeho nového výběru největších nadějí domácí organizace Oktagon MMA. Ta má ve svých řadách hned několik známých a ostřílených veteránů, ale právě i mladých talentů, kteří navzdory nízkému věku dosáhli už velkých úspěchů. To nejlepší je ale zřejmě teprve čeká.

Kteří to jsou? Pojď se na ně s námi podívat a zjisti, jaké jsou jejich životní cíle nebo plány na nejbližší období. Dříve jsme se podívali také na pět nadějných bojovníků ze Slovenska, článek o nich si můžeš přečíst zde.

Doporučeno
Takto Mike Tyson likvidoval své soupeře: Podívej se na 10 brutálních knockoutů legendárního boxera Takto Mike Tyson likvidoval své soupeře: Podívej se na 10 brutálních knockoutů legendárního boxera 1. září 2020 16:46

Tadeáš „Mawar“ Růžička

Oktagon MMA
Zdroj: Oktagon MMA

Tomu, kdo sledoval projekt Oktagon Undergrourd, není třeba Tadeáše Růžičku nijak dlouze představovat. Tento mladý válečník a mistr světa v thajském boxu jel nekompromisně jako tank přes každého, kdo se mu postavil do cesty, a připisoval si jednu výhru za druhou.

Své tažení nakonec dotáhl až do úspěšného superfinále, kde zlikvidoval slovenského finalistu Marco Nováka hned v prvním kole. Mawar se tak stal právoplatným králem pyramidy do 70 kilogramů a i těm největším pochybovačům muselo nad slunce jasné, že se zrodila nová hvězda Oktagonu.

Přední člen labelu Milion+ Yzomandias věnoval Mawarovi skladbu s klipem

Tadeáš zatím na svůj první zápas pod pravidly MMA stále čeká, není však sporu o tom, že jeho premiéra bude velmi očekávaným bojem. O svých kariérních cílech má Růžička jasno. „Můj cíl ve sportovní kariéře je dosáhnout svýho vlastního maxima a dotáhnout to do nejlepší možný organizace a tam vzít titul. Udělat z Mawara legendu a zanechat odkaz,“ řekl pro REFRESHER.

Agresivní styl boje je Růžičkovi vlastní a není proto divu, k jakým bojovníkům vzhlíží. „Vyrostl jsem na Badr Harim, Mikeu Tysonovi a spoustu dalších záporňákách, který svý soupeře ničili a dělali nejlepší zápasy těch dob. V MMA jsem velkým fanouškem bratrů Diazů a největšího gangstra v UFC Jorge Masvidala,“ řekl nám.

Mawar je extrémně nebezpečným postojářem a bude zajímavé sledovat, jak se v rámci MMA dovede popasovat také s bojem na zemi. Bojovník jeho talentu by s tím ale neměl mít problém. „Chci zápasit a ukázat všem, za jak krátkou dobu se dokážu úspěšně adaptovat do MMA,“ popisuje své ambice.

Leo Brichta

Leo Brichta
Zdroj: Oktagon MMA

Milovník PlayStationu a jeden z nejsympatičtějších bojovníků na domácí scéně. Nenech se však zmást jeho úsměvem a milou povahou, Leo Brichta je totiž v kleci obávaným hurikánem, se kterým si není radno zahrávat. O tom se už ostatně řada bojovníků přesvědčila na vlastní kůži. Pověstné jsou zejména jeho kopy na hlavu, které jen tak někdo ustát nedokáže. 


Je proto trochu s podivem, že navzdory svému talentu si až tak velké cíle jako někteří z jeho kolegů neklade a zůstává spíše nohama na zemi. „V bojových sportech žádný určitý cíl nemám, je to pro mě hezky placená brigáda a jestli se dostanu do nějaké světové organizace, tak to bude úspěch,“ sdělil REFRESHERu.

Leo Brichta
Zdroj: Oktagon MMA

I Brichta v rámci projektu Oktagon Underground zářil a vyhrál české finále. Kvůli zranění však nemohl nastoupit do superfinálového zápasu, a tak nahradil jej Matouš Kohout, kterého Leo předtím porazil na body. Už na konci tohoto roku se oba střetnou znovu, tentokrát podle klasických MMA pravidel, a to na akci Oktagon 20. Ať už bitva dopadne jakkoliv, určitě půjde o senzační duel.

Atraktivní zápasy Leo dělat umí, důkazem toho je i bonus za výkon večera ve výši 50 tisíc korun, který si odnesl z turnaje Oktagon 18. Proto doufáme, že jej uvidíme bojovat co nejčastěji. A jaké má Leo Brichta plány na rok 2021? „Vyhrát pár zápasů, vydělat peníze, koupit si nové auto a byt,“ uzavřel.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 91491 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Zpět
Sdílet
Diskuse