Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. listopadu 2020 8:27
Čas čtení 1:01
Ondřej Jarůšek

Oficiálně: Conor McGregor se pobije s bojovníkem, kterého už dříve zmlátil za necelé 2 minuty

SPORT UFC
Uložit Uložené

Jak Conor McGregor, tak i Dustin Poirier se do klece vrátí skoro přesně po roce.

Po týdnech a měsících plných dohadů a nepotvrzených spekulacích je to konečně oficiální. Fanoušci smíšených bojových umění se 23. ledna příštího roku na akci UFC 257 dočkají očekávané odvety slavného irského bojovníka Conora McGregora (22-4) s Američanem Dustinem Poirierem (26-6). Organizace UFC zápas potvrdila na sociálních sítích.

Jak Conor McGregor, tak i Dustin Poirier se do klece vrátí skoro přesně po roce. Ira jsme viděli bojovat v lednu letošního roku, kdy famózně v 1. kole ukončil legendárního Donalda Ceroneho. Nedlouho poté oznámil konec profesionální kariéry, dalo se však předpokládat, že v důchodu nevydří příliš dlouho. Poirier zase v lednu porazil Dana Hookera 3:0 na body.

Dvojice bojovníků se proti sobě v chystané odvetě střetně po více než 6 letech od jejich prvního vzájemného zápasu, který se uskutečnil v září roku 2014. Tehdy dokázal Ir svého amerického soupeře ukončit v 1. kole na TKO, stačily mu přitom k tomu jen necelé dvě minuty. Poirier tak jistě bude chtít Conorovi tuto hořkou porážku vrátit.

Odvetný zápas proběhne v lehké váze (do 70 kilogramů) a pro oba bojovníky se jedná o příležitost utkat se v budoucnosti o titul pro šampiona. Dosavadní král této divize Khabib Nurmagomedov totiž po svém posledním zápase oznámil konec kariéry, a tak pakliže nedojde k nějakému zvratu, žezlo po něm zřejmě v příštím roce převezme někdo jiný.

Doporučeno
Souboj obrů, korunovace šampionky a plno tvrdých ukončení v 1. kole. Oktagon 18 nabídl MMA fanouškům další skvělou show Souboj obrů, korunovace šampionky a plno tvrdých ukončení v 1. kole. Oktagon 18 nabídl MMA fanouškům další skvělou show 21. listopadu 2020 22:47

Kromě toho, že tento zápas přiláká obrovské množství diváků, pomůže i dobré věci. Irský bojovník se totiž už před pár týdny (když ještě neměl podepsanou smlouvu) nechal slyšet, že se na zápas s Dustinem Poirierem těší a zavázal se, že pomůže jeho charitativní organizaci s výstavbou tréninkového zázemí pro děti ze znevýhodněných rodin.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ufc (@ufc)

Anketa:
Kdo podle tebe vyhraje?
Conor McGregor
Dustin Poirier
Remíza
Conor McGregor
78 %
355 Hlasů
Dustin Poirier
19 %
86 Hlasů
Remíza
3 %
12 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse