Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. listopadu 2020 11:52
Čas čtení 0:45
Tereza Šnajdrová

Elon Musk překonal Billa Gatese a stal se druhým nejbohatším mužem planety

NEWS MARK ZUCKERBERG
Uložit Uložené

Ceny akcií Tesly stále rostou a předčily již i Microsoft.

Jen týden poté, co Elon Musk z pomyslné třetí příčky svrhl zakladatele Facebooku Marka Zuckerberg, předčil i Billa Gatese, který se až doteď pyšnil titulem druhého nejbohatšího muže světa. Zpravodaj Guardian informoval o tom, že díky cenám akcií Tesly narostlo Muskovo jmění za poslední týden o 7,2 miliardy dolarů, v přepočtu tedy o 159 miliard korun.

Doporučeno
David Beckham dostane za FIFA 21 více, než vydělával během kariéry v Manchester United. Podepsal smlouvu na 1,2 miliardy korun  David Beckham dostane za FIFA 21 více, než vydělával během kariéry v Manchester United. Podepsal smlouvu na 1,2 miliardy korun 24. listopadu 2020 10:47

Jmění druhého nejbohatšího muže světa Elona Maska je nyní odhadováno na zhruba 2,8 bilionů korun, čímž převyšuje takřka všechny v žebříčku Bloomberg Billionaires Index, který zveřejňuje 500 nejbohatších lidí světa. Přitom ještě v lednu se Elon Musk nacházel až na 35. místě. Začíná tak pomalu, ale jistě dotahovat majitele společnosti Amazon Jeffa Bezose, který tomuto žebříčku vévodí.

Tesla má v současné době nejvyšší tržní hodnotu ze všech automobilových společností světa, a to i přes to, že vyrábí mnohonásobně méně vozidel než ostatní. Očekává se, že letos Teslu opustí až 500 000 elektrických vozidel, což je v porovnání s Toyotou, která ročně do oběhu vypustí až 10 milionů elektronických aut, opravdu málo.

Musk se mimo jiné věnuje také kosmickému průmyslu. Jeho společnost SpaceX na základě obchodní smlouvy s NASA jen před pár dny poslala čtyři astronauty s raketou Falcon na Mezinárodní vesmírnou stanici. SpaceX plánuje na oběžnou dráhu vypustit 60 širokopásmových internetových satelitů.

Domů
Sdílet
Diskuse