Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. listopadu 2020 13:03
Čas čtení 1:01
Vojtěch Vanda

Jelen ukradl myslivci na Českokrumlovsku kulovnici a utekl. Policie zbraň stále nenašla

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Čteš správně.

Zvěř se pravděpodobně odhodlala vzít spravedlnost do vlastních rukou. Podobný pocit bys mohl dostat z bizarního případu, který museli minulý pátek řešit jihočeští policisté. Během honu v obvodu lesní správy Horní Planá totiž jeden z myslivců přišel o svou zbraň velice zvláštním způsobem. Z ramena mu ji vyfoukl parožím jelen

Doporučeno
Muž z Floridy zachránil štěně z tlamy krokodýla. Skočil do vody a psa vlastníma rukama vysvobodil Muž z Floridy zachránil štěně z tlamy krokodýla. Skočil do vody a psa vlastníma rukama vysvobodil 23. listopadu 2020 17:30

Obyčejný hon se v lese u Horní Plané na Českokrumlovsku se pro myslivce stal neobyčejným. Ne však kvůli úlovku, nýbrž kvůli bizarním událostem. Jeden z myslivců totiž ztratil svou kulovnici ráže 22 Hornet během honu.

Což se občas stává. Někdy ji, podle policejního mluvčího Jiřího Matznera, vlastník zapomene například na střeše vozidla a místo opustí. V takových případech se ztráta musí hlásit policistům, kteří s nešťastníkem sepíší protokol a vyhlásí pátrání po ztracené zbrani. Páteční ztráta zbraně byla ale neobyčejná, myslivce totiž obral jelen.

„Několik myslivců postupovalo lesem. V jednom okamžiku pes vyplašil jelena. Ten se zvedl a vyřítil se přímo proti myslivci. Proběhl kolem něho a parohem mu roztrhl levý rukáv bundy,“ popsal průběh lovu mluvčí policie Jiří Matzner. „Kulovnice, kterou měl myslivec zavěšenou, naštěstí bez nábojů a zásobníku, na levé ruce, se svezla jelenovi na paroží a i s jelenem zmizela,“ dodal.

Doporučeno
Agresor v Ostravě napadl těhotnou ženu pěstmi a kopanci přímo na zastávce Agresor v Ostravě napadl těhotnou ženu pěstmi a kopanci přímo na zastávce 23. listopadu 2020 12:10

Když se následně celý hon vydal ztracenou zbraň hledat, jeden z myslivců si jelena se stále zavěšenou zbraní na paroží všiml asi o kilometr dál. Rozhodli se proto místo prohledat, avšak kulovnice nebyla stále k nalezení. Nezbývalo tudíž nic jiného, než zvláštní historku nahlásit policistům, kteří po zbrani stále pátrají. Pokud by ji tedy někdo nalezl, je povinen zbraň odevzdat na služebnu policie nebo ji kontaktovat na čísle 158. 

Zpět
Sdílet
Diskuse