Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. listopadu 2020 15:34
Čas čtení 0:44
Tereza Šnajdrová

J. K. Rowling do své nové knihy použila obrázky od českých dětí

NEWS J.K. ROWLING
Uložit Uložené

Nakladatelství Albatros v létě vyhlásilo soutěž a vítězné obrázky spisovatelce zaslalo.

Britská spisovatelka J. K. Rowling, která se proslavila příběhem Harryho Pottera, vydává novou knihu. Původní příběh Ickabog napsala již před více než deseti lety a četla ji pouze svým dětem. Nyní se však rozhodla jej zveřejnit a mezi ilustracemi se objeví také obrázky českých dětí, které se zúčastnily soutěže pořádané nakladatelstvím Albatros.

Doporučeno
Alan Rickman si až do smrti psal deníky, popisuje i natáčení Harryho Pottera. Jeho zápisky vyjdou v knižní podobě Alan Rickman si až do smrti psal deníky, popisuje i natáčení Harryho Pottera. Jeho zápisky vyjdou v knižní podobě 22. listopadu 2020 18:09

Letos na jaře došlo k uzavření společnosti. Zejména pro děti to bylo velmi těžké, tak jsem si znovu přečetla Ickaboga, něco jsem přepsala a rozhodla se ho zveřejnit online pro děti, které uvízly doma. Také jsem si řekla, že by bylo úžasné, kdyby mi děti příběh ilustrovaly, a tak jsme spustili ilustrační soutěž Ickabog, kterou provozovali moji vydavatelé v celém světě,“ oznámila spisovatelka na svém webu.

Nakladatelství Albatros začalo od 18. srpna na svém webu postupně zveřejňovat všechny kapitoly knihy, čímž chtělo inspirovat děti k zapojení se do soutěže o nejhezčí kresbu. Všechny vítězné obrázky pak v říjnu zaslalo do Anglie, kde si J. K. Rowling mohla vybrat ty, které se jí ke knize hodí nejvíce. Kniha se čtyřiatřiceti nejlepšími dětskými ilustracemi pak včera konečně vyšla a autorský honorář spisovatelka věnuje na projekty, které pomáhají lidem nejvíce zasaženým pandemií.

Domů
Sdílet
Diskuse