Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. listopadu 2020 10:53
Čas čtení 1:24
Viktor Kniš

Grammy jsou nadále zkorumpované, tvrdí The Weeknd, stěžuje si i Justin Bieber. Prohlédni si kompletní nominace

NEWS
Uložit Uložené

Přestože The Weekndův projekt patří mezi nejstreamovanější, porotci Grammy se rozhodli nezařadit jej do žádné z kategorii.

Není to tak dávno, co Kanye West močil na Twitteru na sošku Grammy. Přesto, že jde o jedno z nejprestižnějších ocenění světa, hudebníci zároveň zpochybňují integritu porotců, kteří nominace vybírají. Grammy patří mezi nejvýznamnější ceny i způsobem hlasování, o nominacích a následném udělení cen rozhodují členové americké hudební akademie, kterých je asi 13 tisíc.

Doporučeno
Jennifer Lopez či The Weeknd s oblepenou tváří. Letošní American Music Award přinesly skvělé outfity Jennifer Lopez či The Weeknd s oblepenou tváří. Letošní American Music Award přinesly skvělé outfity 23. listopadu 2020 17:13

Kompletní seznam nominací na ročník 2021 si můžeš prohlédnout na oficiální stránce, ještě zajímavější je však to, co se v souvislosti s nimi aktuální děje na sociálních sítích. 

Jako první se ozval Justin Bieber, jehož nejnovější album Changes získal nominace ve třech popových kategoriích. A to i přesto, že on sám si myslí, že jde o R&B album. I když nechce vyznít jako nevděčný člověk, konstatuje, že k tomuto žánru má mnohem blíže, než ke klasickému popu. „Již během dospívání jsem obdivoval R&B hudbu a chtěl jsem vytvořit projekt, který by ztělesňoval tento zvuk. Je pro mě zvláštní, že nebyl zařazen do této kategorie,“ konstatuje zpěvák a jmenuje i hudební prvky, které porota nezohlednila.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Justin Bieber (@justinbieber)

Ještě výrazněji se ozval The Weeknd, jehož nejnovější sólo After Hours nezískalo ani jednu nominaci. Paradoxně, jen pár hodin před zveřejněním seznamu uchazečů o Grammy, získal Abel 3 ceny American Music Awards. I proto na Instagramu zveřejnil krátký vzkaz, ve kterém fanouškům připomněl, že Grammy jsou i nadále zkorumpované. The Weeknd má za sebou obzvláště silný rok, zářil i na MTV Music Awards a uvidíme ho i v primetime v rámci nejbližšího Super Bowlu. Není pochyb o tom, že je interpretem s obrovským přínosem pro hudební průmysl.

Podobně to vidí i šéf akademie Grammy Harvey Mason, který sice uznává, že The Weeknd by si nominaci zasloužil, zároveň dodává, že aktuální ročník byl specifický příchodem nových alb a velkou konkurencí. Vylučuje, že by byly Grammy zkorumpované a chyběla jim transparentnost.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa The Weeknd (@theweeknd)

Grammy má za sebou už několik skandálů i obvinění z rasismu či sexismu. LA Times připomíná i nesrovnalosti v hlasováních a krytí bývalého prezidenta a generálního ředitele Neila Portnow, jehož umělkyně obvinila ze znásilnění. Akademii už v minulosti kritizovali 50 Cent, Snoop Dogg, Drake, Jay-Z, Kanye West i Frank Ocean.

Domů
Sdílet
Diskuse