Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. listopadu 2020 17:42
Čas čtení 0:46
Adam Smeták

Diego Maradona zemřel

NEWS
Uložit Uložené

Fotbalová legenda nás opustila ve svých 60 letech.

Diego Maradona zemřel. Ve středu večer se svět dozvěděl, že jej ve svých 60 letech opustila fotbalová legenda Diego Maradona. Podlehl srdečnímu selhání. Argentince byl mistrem světa z roku 1986 a později ve své kariéře byl trenérem. Začátkem listopadu podstoupil operaci kvůli krvácení do mozku.


Zprávu o smrti Diega Maradony začala před šestou hodinou večer ve středu uveřejňovat jihoamerická média. Později ji přebraly světové agentury, kterým smrt fotbalisty potvrdil jeho právní zástupce. Dle jeho vyjádření byl příčinou Maradonovy smrti infarkt.

„Byl to nejlepší hráč moji generace a pravděpodobně nejlepší hráč všech dob. Po požehnaném, ale neklidném životě doufejme, že konečně najde nějakou útěchu v rukou Božích,“ napsal o smrti Maradony anglický útočník Gary Lineker. Jeho soupeř z památného semifinále mistrovství světa 1986.

Maradona vstoupil do dějin také svojí hláškou po semifinále proti Angii na šampionátu v Mexiku. Tedy dal oba góly, z nichž jeden vstřelil rukou. „Jestli byla, byla boží,“ uvedl tehdy. 

Domů
Sdílet
Diskuse