Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2020 11:33
Čas čtení 0:36
Tereza Šnajdrová

ODS vyšachovala Novotného, chce jen kandidáty s čistým rejstříkem

NEWS ODS PAVEL NOVOTNÝ
Uložit Uložené

Vedení strany tuto podmínku oprášilo v úterý.

Občanská demokratická strana se v úterý rozhodla, že kandidovat za ni mohou do Poslanecké sněmovny pouze lidé s čistým trestním rejstříkem. Tímto krokem podle Novinek vyšachovala starostu Řeporyjí Pavla Novotného, který tento požadavek nesplňuje, a tak v příštím roce nebude moci za ODS kandidovat.

Doporučeno
Novotný po výzvě ODS, aby byl slušný: Schillerová je estébákovo k**vička, nekradu a říkám pravdu Novotný po výzvě ODS, aby byl slušný: Schillerová je estébákovo k**vička, nekradu a říkám pravdu 21. listopadu 2020 16:21

Výkonná rada ODS potvrdila dvě elementární podmínky pro navrhované kandidáty do parlamentních voleb 2021: negativní lustrační osvědčení a čistý trestní rejstřík. Totéž budeme požadovat i po našich koaličních partnerech,“ uvedl na sociálních sítích europoslanec ODS Jan Zahradil, jenž je zároveň velkým kritikem Novotného.

Přitom Novotný hned několikrát prohlásil, že i nadále bude chtít do Sněmovny za ODS kandidovat. Strana však vidí problém v tom, že letos v únoru byl starosta Řeporyjí pravomocně odsouzen za vyhrožování vraždou údajnému podvodníkovi Marku Vítovi. K jeho odchodu se přiklání také předseda ODS Petr Fiala.

„Jeho urážky jsou za všemi hranicemi a slušnému člověku je z toho trapně. Jeho provokace mě nebaví a nezajímají, nechci je dokola komentovat,“ uvedl Fiala.

Domů
Sdílet
Diskuse